Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2013 Salı 19:29
Yerel Tedarikçinin Kendini Geliştirmesi İçin Öncelikle ERDEMİR'e İş Yapması Gerekmez mi?
ERDEMİR ve Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen “Bilgilendirme Toplantısı” ile ilgili ortak açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, toplantıda konuşma yapan ERDEMİR Teknik Hizmetler ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Müçteba Bekcan yerel tedarikçilerin kendilerini geliştirmesinin, işbirliklerini artırmaya katkı sağlayacağını vurguladı.

Ereğli TSO'dan yapılan açıklamaya göre; Toplantının ilk bölümünde Necati Altındaş katılımcılara Dünya ve Türkiye çelik sektörü ile ERDEMİR Grubu’na ilişkin bilgi verdi. İkinci bölümde söz alan Berk Onay ise ERDEMİR’in satın alma prensipleri, satınalma kanalları ve tedarikçilerinden beklentilerini anlattı. Satınalma Direktörlüğü’nün, Malzeme bazında uzmanlaşma, Tedarikçilerle direkt ve yakın ilişki sağlama, Tedarikçi çeşitliliğini artırma, Stok seviyelerini düşürme,Kaliteli ürün ihtiyacını sağlama ve “her detay önemlidir” ilkesi ile yeniden yapılandığını bu sayede yerel tedarikçiler ile ilişkilerin karşılıklı olarak geliştirilmesinin hedeflendiğini aktardı. Ereğli’den yapılan alımlarda güçlü olunan alanlar ile Ereğli’den satınalma yapılabilecek potansiyel alanlar hakkında bilgi veren Onay tedarikçi geliştirme konusunda da ERDEMİR’in elinden gelen eğitim, kalite sistemleri gibi konularda yerel tedarikçilere destek olabileceklerini ifade etti.

Toplantının ilerleyen bölümlerinde ERDEMİR yetkilileri TSO üyelerinin sorularını yanıtladı ve önerilerini dinledi.

Toplantıya ERDEMİR’den Teknik Hizmetler ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Müçteba Bekcan, Satınalma Direktörü Berk Onay, ERDEMİR’in TSO’daki temsilcisi-Stratejik Planlama Müdürü Necati Altındaş, İmalat ve Hizmet Alım Müdürü Eftal İpek, Malzeme Alım Müdürü Canan YILDIRIM Peker, Yatırım, Sözleşme, Kontrol ve Koordinasyon Müdürü Serhan Özdoğan, Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney ve İdari İşler Müdürü Rıza Erden ile konularına göre uzman personel, TSO Yönetim Kurulu üyeleri ile TSO üyeleri katıldı.

HABERİN İÇİNDEN

Yine dar kapsamda ve yuvarlak hatlarda gerçekleştirildiği gözlemlenen bu toplantı sonrası ERDEMİR Teknik Hizmetler ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Müçteba Bekcan'ın yerel tedarikçilerin kendilerini geliştirmesinin, işbirliklerini artırmaya katkı sağlayacağını vurgulaması toplantının en düşündürücü cümlesi oldu.

Zira yerel tedarikçilerin kendilerini geliştirebilmesi için öncelikle ERDEMİR'e iş yapmaları, bu gelişimi ERDEMİR'den aldıkları işler sayesinde belli bir süreç içinde gerçekleştirmesi gerekmez mi sorusunu da gündeme getirdi?

Öte yandan Türkiye'nin dört bir yanından alım yapan ERDEMİR'in yıllardır bu konuda Ereğli'ye sırtının dönük olması zaten alım yapacağı iş alanları ile ilgili yöre esnafının bir ayağının topal kalmasına neden olmamış mıdır?

Oysa her iş kolundaki Ereğli esnafı sözde ERDEMİR-Kent yakınlaşması gözetilerek yapılan bu toplantılarda daha somut adımlar ve daha samimi yaklaşımlar görmek istiyorlar.

 
Gösterim : 1937
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21699399, Bugün: 2052 kez ziyaret edilmiştir.