Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2013 Pazar 22:48
Armutçuk Kömür Ocağında 150 kodundaki yangın yeniden başladı
Ereğli'ye bağlı Kandilli beldesinde, Türkiye Taş Kömürü Kurumu Armutçuk Müessesesi eksi 150 kodunda geçtiğimiz gün başlayan ve kontrol altına alınan yangın bugün yeniden başladı. Edinilen bilgilere göre yangının söndürme çalışmasına başlandığı ve gece vardiyasının işe girmeyeceği öğrenildi.

16 Ağustos tarihinde, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk müessesesi kömür işletmesinde eksi 150 kodunda yangın başlaması ve karbon monoksit gazının açığa çıkmasıyla birlikte işçiler madenden çıkarılmış ve acilen yangına müdahale edilmişti. Aradan geçen iki gün sonrasında aynı yerde bir kez daha yangın başladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa MUTLU, gündüz vardiyasında çalışma olmadığını ve gece vardiyasına (00.00-08.00) işçilerin gelmeyeceğini söyledi. MUTLU, açıklamasında, "Geçtiğimiz gün eksi 150 kodunda başlayan yangın kontrol altına alınmıştı. Ancak bugün aynı noktada yangın tekrar başladı. İşçilerimiz bugün çalışmıyordu. Ekiplerimiz, şu anda yangına müdahale ediyor. İlk olarak yangın alanında yanıcı olan maddelerin su ile ıslatılması yapılıyor. Gece vardiyasına işçiler girmeyecek. Yarın gündüz vardiyasının çalışıp çalışmayacağı ise sabah saatlerinde belli olacak." dedi.

 
Gösterim : 3404
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21698350, Bugün: 1003 kez ziyaret edilmiştir.