Kayıt Tarihi: 27 Temmuz 2013 Cumartesi 15:00
Erdemir İşçisi 8 Metreden Düşerek Hayatını Kaybetti
Karadeniz Ereğli’de meydana gelen iş kazasında bir işçi hayatını kaybetti.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Mekanik Bakım Müdürlüğü seyyar bakım personeli işçi Resul AYDIN (29), Erdemir Malzeme Ambarı’ndaki programlı bakım çalışması için kafes içinde vinçle binanın çatısına çıktı. Çatıda yer değiştirmek üzere emniyet kemerini söktüğü sırada dengesini kaybeden işçi, yaklaşık 8 metre yüksekten yere düştü. Ağır yaralı işçi, arkadaşlarının da yardımıyla Erdemir’e ait ambulansla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahale sırasında kalbi duran YILMAZ, yaşamını yitirdi. YILMAZ'ın cenazesi hastanenin morguna kaldırıldı.

“Dostumu Kaybettim”

Olay üzerine Türk Metal Sendikası Şube Mali Sekreteri Sedat TAŞDELEN, Erdemir’deki bazı müdürler, mühendisler, formenler ve iş yeri arkadaşları Hastane önünde bekleyişe geçti. Hastane önünde bekleyen arkadaşlarından aynı zamanda kapı komşusu olan Tayfun AYAN isimli işçi ise ölüm haberini duymasının ardından gözyaşlarını tutamadı. Arkadaşları tarafından teskin edilmeye çalışılan işçi, “Kapı komşumu, dostumu kaybettim. Benim dostum olamayacak mı?” diyerek ağladı. Ölüm haberi sonrası fenalık geçiren YILMAZ’ın işyeri formeni Yılmaz KAYNAK’a ise Erdemir Hastanesi’ne götürülerek sakinleştirici iğne yapıldı.

“Sanki Ecel Çekti”

İşe gitmek üzere Alaplı’dan ikamet ettiği evinden çıkan merhum Resul YILMAZ’ın yolda aracının camı patladı. ‘Hayırdır İnşallah’ diyen YILMAZ, aracını onarım için servise bıraktıktan sonra arkadaşının aracına binerek işe geldi. Bu olayı yaşayan arkadaşları, “Arkadaşımız Resul’a sanki ecel ‘gel’ dedi. Allah Rahmet eylesin” dediler.

 
Gösterim : 1515
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21698469, Bugün: 1122 kez ziyaret edilmiştir.