Kayıt Tarihi: 27 Şubat 2013 Çarşamba 20:26
Çiftçiler Yarışıyor'da Birinci Ereğli'den...
Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nda İlçe Biricileri Yarıştı

Zonguldak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’ gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın projesi olan, ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın il finali Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nde, Merkez, Devrek, Çaycuma, Gökçebey, Karadeniz Ereğli ve Alaplı ilçe birincilerinin katılımıyla yapıldı. Yarışma programına Gökçebey Kaymakamı Bülent HAMİTOĞLU, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem AKDEMİR, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi ÇELİK, Gıda Tarım ve Hayvancılık Karadeniz Ereğli İlçe Müdürü İmdat AYDIN, Karadeniz Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil PULAT, Daire Müdürleri, Dernek Başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi ÇELİK burada yaptığı konuşmada, ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın 2004’ten bu yana düzenlendiğini belirtti. Geleneksel hale getirdikleri yarışmanın 10.’sunun finali için bir araya geldiklerini dile getiren ÇELİK, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması, Bakanlığımızın dış dünyadan da takip edilen ve takdir gören önemli projelerinden birisidir. Bu nedenle olsa gerek yarışmacılarımız, Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 2 bin sosyal olay arasından 1. seçilmiştir. Her yıl ilçelerde başlayan yarışma heyecanı il ve bölge yarışmaları ile devam etmekte ve Türkiye 1.’sinin belirlendiği yarışma ile sona ermektedir. 24 Nisan’da ilimizde de düzenlenecek olan 8 ilin katılacağı bölge finali yapılacaktır. Yarışma sürecinin, inanıyorum ki ilimizin tanıtımına da katkıları olacaktır. Bu süre içerisinde katkılarından dolayı tüm ilçelerdeki çalışma personelime, çiftçilerime ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.’ dedi

‘Birinci Karadeniz Ereğli’den’

Konuşmaların ardından Gıda ve Tarım üzerine sorulan 15 sorudan 12 soruyu doğru cevaplayan ve Karadeniz Ereğli’yi temsilen yarışmaya katılan Çağla DOĞAN birinci oldu. Yarışma birincisi olan DOĞAN’a 1 adet koyun ve çeşitli hediyeler verildi. Çağla DOĞAN, 24 Nisan’da Zonguldak’ta yapılacak bölge finalinde ilimizi temsil edecek.

 
Gösterim : 2215
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21702087, Bugün: 2123 kez ziyaret edilmiştir.