Kayıt Tarihi: 27 Şubat 2013 Çarşamba 20:00
Karadeniz Ereğli’de Memurlardan İş Bırakma Eylemi
Karadeniz Ereğli’de KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen’in destek verdiği bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildi. Eyleme katılan sendikalı memurlar, eylem esnasında teneke sobalarda yakılan ateşlerle ısınmaya çalıştı.

BES ve Türk Büro-Sen üyeleri, ülke genelinde gerçekleştirilen iş bırakma eylemi kapsamında, Karadeniz Ereğli Vergi Dairesi önünde toplandı. Eyleme katılan sendika üyesi bayan memurlar, havanın soğuk olması nedeniyle teneke kutularda, yakılan mangal kömürü ile ısınmaya çalıştı. Bu esnada erkek sendika üyelerinin de teneke kutularda mangal kömürü yakmaya çalıştığı gözlendi.

İş bırakan ve eyleme katılan sendika üyeleri, daha sonra anıt önüne toplandı. BES Zonguldak Şubesi Eğitim Sekreteri Erdinç SAKİN, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ortak basın açıklamasında, Ak Parti'nin, iktidara geldiği 2002 yılından beri hayata geçirdiği uygulamalarla çalışanların en temel haklarını gasp etmeyi hedeflediğini iddia etti. SAKİN, ‘Kamuya yönelik kapsamlı saldırının son ayağı olan kamu personel sisteminin kökten değiştirilmesi, sadece kamu emekçilerini değil, kamu hizmetlerinden yararlanan milyonlarca yurttaşı da ilgilendirmektedir. Kamu emekçilerinin mevzuat haklarını elinden almak isteyen her türlü düzenlemeye karşı kamu hizmetlerini ve kazanılmış haklarımızı savunmak, kamu hizmetlerini yürütenlerin ve bu hizmetten yararlananların ortak tepkisini örgütlemek bugün her zamankinden daha önemli hale gelmiş durumdadır. Siyasi iktidarı son kez uyarıyoruz. İş güvencemizi asla ve asla müzakere konusu yapmayacağız. İnsanca yaşam ve grevli toplu sözleşmeli sendika talebimiz gerçekleşene kadar mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz.’ diye konuştu.

Türk Büro-Sen Zonguldak Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri İlyas ÇİMEN: ‘Direnenler Alanlarda’

Türk Büro-Sen Zonguldak Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri İlyas ÇİMEN ise yaptığı açıklamada, uluslararası hukuk ve yasalardan kaynaklanan meşru haklarına dayanarak, üretimden gelen güçlerini kullanmak için iş bırakma eylemi yaptıklarını dile getirdi. Eylemin bir uyarı niteliği taşıdığını ve talepleri kabul olmadığı takdirde, mevcut eylemin genel grevin habercisi olacağını vurgulayan ÇİMEN, açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

‘Türk Büro-Sen olarak, bugüne kadar kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını sağlamak için tüm gayretimizle her platformda mücadelemizi sürdürdük. Toplu sözleşme masalarında, hakem kurulundan sizden aldığımız güçle, sizin adınıza mücadelemizi sürdürdük. O masalarda, kamu çalışanlarının temsilcisiyim diyerek, sizleri pazarlayan hükümete yandaş sözde sendikalara şahit olsak da bizler sizin için direndik. Sizler için direnenler bugün meydanlarda, siyasi iradeye teslim olanlarsa rahat koltuklarında oturmaya devam etmektedir.’ dedi

Açıklamaya katılanların, zaman zaman sloganlarla konuşmalara destek verdiği basın açıklamasına, ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali DELİAK ve Karadeniz Ereğli CHP önceki dönem İlçe Başkanı Yaşar BALCI da destek verdi.

 
Gösterim : 1924
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21702911, Bugün: 672 kez ziyaret edilmiştir.