Kayıt Tarihi: 7 Şubat 2013 Perşembe 16:59
Birileri düğmeye mi bastı; Ereğli üzerine yeni oyun mu sergileniyor?
Bazı ulusal gazetelerin 1. sayfasından okuyucularına taşıdığı ve Ereğli İlçesinin ekonomik çöküntüde olduğu haberi kentte yaşayan halkı olumsuz yönde etkiledi. Ulusal İnternet sitelerinde de yer bulan haberlerde Ereğli'nin ekonomik yapısının bozulduğuna dair yazılar "DEV BİR İLÇE ÇÖKÜYOR" başlığı ile okuyucuya servis yapılıyor.

Ulusal medyanın şimdi mi aklı başına geldi?

Nerede ise 3 yıldır sıkıntı çeken bu kentin birden bire ulusal medyada haber bağlamında yer bulması beraberinde de kafalarda soru işaretlerini getirdi.

3 yıldır ekonomik sorunlarla mücadele eden bu kentin kendi imkanları ile yeniden ayakları üzerinde durabilme mücadelesi içinde iken felaket tellallığı yapmak kimin, kimlerin işine yarayacak.

Haberleri okuyan sokaktaki vatandaş; "Haberleri yapan aynı ulusal medya ve bu ulusal medyaya haber paslayan ajanslar 3 yıl önce nerede idi. ERDEMİR'in işçi maaşlarını %35 geriye çekerken, Tersenelerden peyder pey işçiler atılırken Ereğli ekonomisi ağır ağır dibe vururken neredeydiler." diyerek şaşkınlıklarını dile getiriyor.

Gazete Ereğli olarak soruyoruz;

Üzerinden 3 yıl geçmiş bu ekonomik sıkıntıları sanki şu an itibari ile çok yeniymiş gibi göstermek, kentin sosyo-ekonomik kimyasını daha da bozarak çıkacak kaos ortamından kim ve kimler nemalanacak?

 
Gösterim : 2104
YORUMLAR
Kızılateş / Esnaf Hareketi
Aylar öncesinde başlayan Ereğli Esnaf Hareketi'nin en büyük hedeflerinden biriydi,Ereğli'nin durumunu ulusal basına taşımak.Arkadaşlar çok uğraştılar.Sanırım birilerini harekete geçirmeyi başarmışlar!!
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21746000, Bugün: 1112 kez ziyaret edilmiştir.