Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2013 Pazar 12:44
MÜSİAD EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI, GİRİŞİMCİLER SERFTİKALARINI ALDI
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karadeniz Ereğli Şubesi tarafından, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2011 Yılı KOBİ ve Sosyal Kalkınma Mali Destek programı kapsamında düzenlenen ‘Girişimcilerimiz Yetişiyor KOBİ'lerimiz Güçleniyor’ Projesi eğitimlerini başarılıyla tamamlayan 29 girişimci adayına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

26.01.2013 Cumartesi günü Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası/TSO) Konferans Salonu'nda düzenlenen ve MÜSİAD eski ve yeni dönem Şube Başkanları Faruk YAZICI, İbrahim SEZER, Progroup Uluslararası Danışmanlık Genel Müdürü Salih ÇAM, BAKKA Temsilcisi Yavuz TOPLU ve bazı eğitmenlerinde hazır bulunduğu törende projeye destek veren kurum ve eğitimcilere de teşekkür plaketi verildi.

Törende ilk konuşmayı yapan Eski Başkan Faruk YAZICI, BAKKA işbirliği ile yaklaşık 4 ay önce başlattıkları eğitim programını başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Eğitimlere katılanların da mesailerini ayırdıklarını belirten YAZICI, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ‘ Bu eğitimlerin, katılımcılara faydası olduğu düşüncesindeyim. Göreve seçilen yönetici arkadaşlarımızın da bu tür projeleri devam ettirmesi görüşümü de bildirmek istiyorum.

Günümüzde eğitim olmazsa olmazlardan biridir. Bu düşünceyle yola çıkmıştık. Eğitim almanın sonu da yoktur. İnşallah bundan sonraki süreçte de MÜSİAD Şube Başkanımız İbrahim SEZER ve Yönetimimiz bu eğitimleri çeşitlendirerek devam ettireceklerdir. ‘ dedi

İbrahim SEZER: ‘Bayrağı Yükselteceğiz’

Son Genel kurulda MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu’nda Başkanlığına seçilen İbrahim SEZER ise, MÜSİAD kuruluşundan itibaren araştırma ve eğitime önem veren bir kuruluş olduğunun altını çizdi. Şbrahim SEZER açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: ‘ Bu manada Karadeniz Ereğli Şubesi de ülke genelinde MÜSİAD’da ilkleri yaşatan şubedir. 2005’de Ereğli’de ‘Karadeniz Akademi’ çalışmasını başlatmıştık. Yine geçtiğimiz yıllarda ilçemizdeki üyelerimize, bize yakın iş camiasına yönelik faydaları olduğunu düşündüğümüz program gerçekleştirdik. O program da Türkiye’ye örnek olmuştur. Bizden sonra ‘MÜSİAD Akademi’ diğer şubelerde de yaygınlaşmıştır.

Bugün Kalkınma Ajanslarıyla müştereken yaptığımız eğitim programının da diğer Kalkınma Ajanslarına da örnek olmasını temenni ediyorum. Bu programlarımızı BAKKA, KOSGEB gibi destek sağlayan kuruluşlarla beraber, Türkiye’de eğitim konusunda kendini ispat etmiş danışmanlık firmalarıyla beraber devam ettireceğiz. Bu konuda son derece özverili olmaya çalışacağız. Sayın YAZICI’dan devraldığımız MÜSİAD bayrağını yükselterek, yürütmeye çalışacağız.’dedi

Projenin eğitim danışmanlığını yapan Progroup Uluslar arası Danışmanlı Genel Müdürü Salih ÇAM, törende yaptığı konuşmada, her bitişin bir başlangıç olduğunu belirtti

ÇAM: ‘Yapılan İş Namustur’

Girişimci eğitimlerinin tamamlanmasını bu yönüyle ele almak gerektiğini, eğitimi tamamlayan girişimci adaylarının artık yeni bir misyonu ve vizyonu gerçekleştirme görevine başladıklarını ifade etti. ÇAM ayrıca açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: ‘Girişimcilik bir hastalıktır. Milyarda teklif etseniz girişimci yaptığı işi bırakıp diğerine bakmaz. O önüne koyduğu hedefi gerçekleştirip bir başka hedefe yönelir. Girişimciliği aynı zamanda ahlaki bir sorumluluk olarak görmeli bu açıdan yaptığımız işi bir namus olarak algılamalıyız. Nasıl ki Çanakkale'de vatanı savunanlar, 'ben yoruldum buyur geç' demediyseler, bizlerinde yaptığımız işten sıkılma vaz geçme hakkımız yoktur. Bu açıdan yapılan iş namustur.

Girişimcilikte bu gün eski yöntemleri kesinlikle terk etmeliyiz. Aile şirketi yönetimi anlayışından, profesyonel yöneticiliğe ulaşmalıyız. Küçük, günlük kaygı ve çekişmeler yerine vizyonu geniş işe odaklanmış yönetim anlayışı esas olmalıdır.

Firmalarımızda ve yöneticilerimizde olması gereken birkaç temel hususu burada bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Öncelikle nasıl ki adı olmayan bir çocuk resmi anlamda hayatta bir anlam kazanamazsa firmalar için öncelik marka yaratmak ve marka sahibi olmaktır. İkinci önemli husus iletişim yeteneğinin güçlendirilmesi. Burada her türlü ön yargıdan uzak dinleyen anlayan ve kendini anlatabilen firma ve girişimciden bahsediyoruz. Üçüncü husus pazarlama stratejileri ve buna bağlı olarak üretim ve pazarlamadır. Bu gün herhangi bir göreve soyunan ister siyasetçi ister işletmeci bu esaslarla birlikte, görev üstelendiği birimde yeni bir başarı hedefine nasıl ulaşabilirim diyerek göreve gelmelidir. Yoksa başkan olayım, arabam olsun, koltuğum olsun diyorsa bu işlere hiç bulaşmasın. Eski zihniyet dediğimiz budur ve artık aşılmıştır.’ dedi

Konuşmaların ardından girişimci adaylarına ve projeyi destekleyen kurum ve eğitimcilere sertifika ve teşekkür plaketleri verildi.

 
Gösterim : 2393
YORUMLAR
Kemal Kurtul / Teşekkürler
Programımıza gerek katılarak gerekse haber yaparak göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21715163, Bugün: 8870 kez ziyaret edilmiştir.