Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Cuma 13:33
Ereğli'de TSO Seçimleri Zor Geçecek
TSO Üyelerinin Kafası Karmakarışık! Kimileri kurtarıcı olarak bir ağabey, bir baba beklerken, kimileri bu işi ancak gençlerin kotaracağı fikrinde! İsimleri ortaya atılan başkan adayları ve ekiplerinin ele avuca sığacak doğru dürüst bir projeleri bile yok! İsimleri başkan adayı olarak geçenlerden sadece biri ilk resmi açıklamasını yaptı; Muhammet LİKOĞLU. " Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!"

Mart ayında yapılması beklenilen Ereğli TSO'nun olağan seçiminde başkan adayı enflasyonu yaşanıyor. Daha önceki seçimlerin aksine çok parçalı bir seçim sürecine girildi bile. Bir çok başkan adayı kendi ekiplerini organize etmek adına şimdilik kapalı kapılar ardında görüşmelerine başlamış gözüküyor.

Bu yarışta şansı en fazla olduğu ifade edilen mevcut TSO Başkanı Mehmet GENÇ'in yanısıra İrfan ERDEM, Muhammet LİKOĞLU, Aslan KELEŞ, Yusuf KARAOĞLU, Ali ÇETİN gibi isimlerin adı geçerken yine Kdz. Ereğli ticaret camiasının tanınmış daha bir çok ismi ise ısınma turlarında olduğu da edindiğimiz bilgiler arasında.

Tüm bu olaylar cereyan ederken oy kullanacak TSO üyelerinin ise kafası karmakarışık. Ortaya atılan fikirlerde "Ereğli'ye bir kurtarıcı baba" gerek diyenlerden tutunda "Bu işi gençlere bırakın" diyenlere kadar herkes ne yapacağını bilemez durumda iken hali hazırda isimlerini saydığımız işadamlarından hiçbiri adaylıklarını resmi olarak açıklamamış görünüyor.

Bu isimlerden sadece Muhammet LİKOĞLU'nun bugün basına mail yolu ile yaptığı bir açıklamadan resmen başkan adayı olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Mevcut TSO Yönetim Kurulu üyesi Muhammet LİKOĞLU'nun basına mail yolu ile yaptığı açıklama şu şekilde:

" Yaklaşan Kdz Ereğli TSO seçimlerinde Başkanlık yönetim ve meclis üyesi olmak için adaylık furyası devam ediyor.Kdz Ereğli TSO seçimlerinde TSO'nun tarihinde ilk defa bu kadar çok aday ve ilginin olması sevindirici bir durum.Bu konuda mevcut yönetimi kutluyorum TSO'ya demokrasiyi getirmişlerdir. TSO'nun ivmesi mevcut yönetim sayesinde yükselmiştir.Bu olumlu gelişmeye azda olsa katkım olduğu için mutluluğumu ifade etmek isterim.

Elbette seçilme hakkına sahip herkesin aday olma hakkı vardır ancak bu kadar çok talebin olması aynı zamanda düşündürücüdür.Kdz Ereğli'de ekonomik olarak gelinen noktada TSO'nun şahsi olarak kurtuluş yeri görülmeside yanlıştır.Aday olmak isteyenlerin birçoğunun Kdz Ereğli' nin sosyal ve ekonomik olarak geldiği durumdan çıkışı ile alakalı projelerinin olduğuna inanmıyorum.Kendileri ile alakalı(şahsi) projelerinin ve hesaplarının çok olduğunu düşünüyorum ve inanıyorum.

Yaklaşan seçimlerle alakalı bugün ve önümüzdeki günlerde birçok çirkinlikler,pazarlıklar çıkar ve menfaatlere dayalı birlikteliklerin olacağını yapılan kulis ve çalışmalardan açık şekilde görmekteyiz ve anlamaktayız.

Herkes bilmelidir ki!Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Manuel sistem bitmiştir şimdi otomasyon ve elektronik sistem vardır.Bu seçim eskiden olduğu gibi 3-5 kişinin yönlendirmesi ile ahbap-çavuş ilişkileri dost,akraba,hemşehri,cemaat menfaat ilişkilerinin hiçbir etkisi olmayacaktır. Başkan ve yönetimin seçilmesi 2-3 kişinin yönlendirmesi ile, meclise seçilen 11 kişinin oyu ile değil tüm üyelerin Ereğli' de yaşayan hatta beldelerde,köylerde yaşayan herkesin desteği ile olması gerekmektedir.

Kdz Ereğli TSO' da dört yıldır yönetici olarak görev yapmaktayım. TSO'yu yakından tanıyan sistemi ve işleyişini iyi bilen birisi olarak tüm üye ve halkımızı her konuda doğrularla bilgilendirmek benim asli görevim ve borcumdur. Seçim sürecinde TSO ve önümüzdeki günlerde netleşecek adaylarla ve seçimlerle alakalı bir çok konuda kamuoyuna bilgilendirmelerim olacaktır.

Mart ayında yapılması düşünülen seçimlerde Kdz Ereğli TSO Başkanlığına Kdz Ereğli'nin ekonomik olarak lokomotif sektörü olan sac tüccarları meslek grubu başkan adaylarından birinin gelmesinin daha faydalı ve uygun olacağına inanıyorum.Ekonominin lokomotif sektörü olan Sac tüccarları grubu ile nakliye-lojistik ve sanayiciler sektörü ile iç içe olan birbiriyle bağlantılı sektörlerdir.Bu sektörler inşaat sektörünü ve dolayısı ile tüm sektörleri yakından ilgilendirerek ekonomik olarak büyük katkı sağlamaktadır.

Kdz.Ereğli' nin lokomotif sektörü olan sac ticaretinin yeniden canlanması ve Kdz.Ereğli'nin metal sektöründe tekrar merkez haline gelmesi ile nakliye-lojistik sektörü ve sanayici sektörümüzün de toparlanmasına büyük ölçüde katkı sağlayarak Kdz.Ereğli' de çöken ekonominin bu şekilde tekrar toparlanacağına inanıyorum.

Ayrıca şahsım ve birçok arkadaşımla birlikte Kdz.Ereğli TSO seçimleriyle ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup bu konuyla alakalı gelişmeler önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Muhammet LİKOĞLU

Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi

Kdz.Ereğli THK Şube Baskanı"

 
Gösterim : 1903
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21706185, Bugün: 2003 kez ziyaret edilmiştir.