Kayıt Tarihi: 24 Kasım 2012 Cumartesi 19:33
11'nci Hamsi Festivali İçin 20 Ton Hamsi Ayıklanıyor
Karadeniz Ereğli’de 25 Kasım Pazar günü 11'ncisi gerçekleştirilecek olan Hamsi Festivali öncesinde hamsiler ayıklanıyor. Karadeniz Ereğli Belediyesi Mezbahanesi'nde yaklaşık 50 kişilik ekip hamsi temizledi. Sivil Toplum Kuruluşlarına da temizlemeleri için kasalarla hamsi dağıtıldı. Çalışmalara Belediye Başkanı Halil POSBIYIK ve Meclis Üyeleri de katıldı.

Karadeniz Ereğli’de rekorla başlayan ve bu sene 11'ncisi düzenlenecek Hamsi Festivali'nin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Diğer senelerde Bozahane'de gerçekleştirilen etkinlik bu sene ilk kez Anfi Tiyatro ve çevresinde hazırlanan alanlarda yapılacak.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK ve beraberindekiler sabah saatlerinde Anfi Tiyatroda hazırlanan alanda festival için balık temizledi. Temizlik çalışmasına Başkan POSBIYIK, eşi Kadın Meclisi Başkanı Neriman POSBIYIK, Kent Konseyi Başkanı Nalân Köseoğlu SELVİ, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

‘Trabzonlular Hamsiye Sahip Çıkamadı’

Yaklaşık 30 kasa hamsi ayıklanan alanda açıklama yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK, en güzel hamsinin Karadeniz Ereğli’de yendiğini ve Hamsi Festivalinin Karadeniz Ereğli’de düzenlemesi sebebiyle Trabzonluların hamsilerine sahip çıkamadığını söyledi. POSBIYIK, “Karadeniz Ereğli’nin her tarafında bugün hamsi ayıklanıyor. Şu anda gönüllü 50 vatandaşımız hamsi ayıklıyor. Aynı zamanda bugün STK’lara dağıtımı yapıldı. Kendi hamsilerini pişirmek için temizleme çalışmalarını yapmaları için kasa kasa hamsiler dağıtıldı ve ayıklamalarını yapıyorlar. Şu anda Karadeniz Ereğli’de yaklaşık 20 ton hamsi yaklaşık 100 noktada ayıklama yapılıyor. Onlar kendi hamsilerini temizlerken bizler de burada protokol üyeleri ve Öğretmenlerin balıklarını temizliyoruz." dedi.

Karadenizin en lezzetli hamsinin Karadeniz Ereğli’de bulunduğunu savunan POSBIYIK, sözlerine şöyle devam etti: ‘İstanbul Boğazı'ndan hamsi girer, Karadeniz Ereğli’ye gelir, Karadeniz Ereğlilere merhaba der. Bir ay boyunca biz tavada, ızgarada hamsileri yeriz. Karadeniz Ereğli’ye gelen hamsi gençtir lezzetlidir. Bir ay sonra buradan yola çıkar. Sinop, Samsun, Rize ve Trabzon’a giderken yaşlanır, yağlanır ve lezzeti kalmaz. Ha bu Rizeliler ve Trabzonlular hamsi yediklerini zannederler. Bu laflarımı duyan Trabzon’daki balıkçı kooperatifleri telefon ediyorlar. ‘Başkan biz hamsinin leşini mi yiyoruz?’ diyerek bana sitemde bulunuyorlar ‘ dedi.

 
Gösterim : 1767
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21686272, Bugün: 1838 kez ziyaret edilmiştir.