Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2022 Cuma 14:26
TARİHİ SOKAK DÜZENLEMESİ
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kent Müzesi’nin de bulunduğu Akarca Mahallesi Kayabaşı Sokak’ta devam eden tarihi sokak düzenleme çalışmalarını inceledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başkan Yardımcısı Oğuz Cömert, ilgili daire müdürleri ve birim amirleri ile birlikte Akarca Mahallesi Kayabaşı Sokak’ta devam eden tarihi sokak iyileştirmesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Posbıyık, tarihi sokakta yapılan düzenleme ile birlikte Kent Müzesi’nin de bulunduğu alanda gelen turistlerin sokağı gezebileceğini belirterek şunları söyledi:

TARİHİ DOKUYU ORTAYA ÇIKARIYORUZ

Akarca Mahallesi Kayabaşı Sokak’ta tarihi sokakta düzenlemeler gerçekleştiriyoruz. Ereğli’nin tarihi bölgelerinden bir tanesinin daha güzelliklerini ortaya çıkarıyoruz. Ressam Osman Zeki Oral‘ın evinin orada güzel bir çalışma yapıyoruz. Burada gezi alanları düşünüyoruz.

TARİHİ KUYU VE DENİZ KIZI

Yine burada geçmişe dayalı söylencesi olan bir denizkızı var. Tarihi bir kuyumuz var ve bu kuyunun üzerine o heykeli de yaptırdık. Deniz kızı heykeli, aydınlatma çalışmaları ile beraber yedi dönümlük arazide iyileştirme çalışması yapıyoruz. Tarihi bölge, turistlerin de gezeceği bir yer ve hemen bu alanda Kent Müzesi yer alıyor, onunla da irtibatlandırdık. Özellikle Kent Müzesine gelen ziyaretçiler bu bölgeyi de gezme imkanına sahip olacaklar. Hayırlı olsun.

 
Gösterim : 505
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553274, Bugün: 3217 kez ziyaret edilmiştir.