Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2022 Cumartesi 22:45
BELEDİYE PLAJI VE MESİRE ALANI HALKIN HİZMETİNE AÇILDI
Kdz. Ereğli Belediyesi Sevgi, Barış, Dostluk Plajı ve Mesire Alanı, halkın hizmetine açıldı. Sezon açılışında kentteki basın mensuplarıyla plajlar bölgesinde bir araya gelen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Halkımızın rahat edebilmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Ayrıca Ankara’dan, İstanbul’dan ve bölge illerden misafirlerimizi Belediye Plajı ve mesire alanlarımıza bekliyoruz” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Plajı ve Mesire Alanı, bugün sabah 08.30’dan itibaren ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Sevgi, Barış, Dostluk Plajı ve Mesire Alanı sezon açılışı nedeniyle beraberinde başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve daire müdürleriyle birlikte kentteki basın mensuplarıyla Barış Plajı’nda bir araya geldi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Posbıyık, kış şartlarının plajlar bölgesinde zorlu geçtiğini, meydana gelen bir çok tahribatı hummalı bir çalışma ile gidererek tesisleri halkın hizmetine hazır hale getirdiklerini belirtti.

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Plajlarımızın sezon açılışını bugün yapıyoruz. Geçtiğimiz kış aylarında, burada her yerde olduğu gibi çok tahribat meydana geldi. Ağaçların bir çoğu devrildi, betonlar yarıldı, dalgalar beton aralarından girip iç kısımlarda patlamalar yaptı. Gerçekten çok kötüydü. Hem bu tahribatları giderdik, hem de bu yıl plajlara doğalgazı çektik. Alt yapısını yaptık. Havuz bölgesinden Sevgi Plajı’na kadar uzanan bir doğalgaz hattı tamamlandı. İleriye dönük planlarımız var. 2024’ten sonra havuzu kapalı ve sıcak hale getirmek istiyoruz doğalgazla. Ekip arkadaşlarımıza burada şükranlarımı sunuyorum. Büyük bir gayret ve çaba ile sezona plajlarımızı ve mesire alanımızı hazır hale getirdiler.

-BÜTÜN AMACIMIZ KDZ. EREĞLİ’DE GÜZELLİKLER YARATMAK-

Plajımız her yerde konuşuluyor. Bu yıl Aqua Park’ta oturma alanlarını genişlettik. Yeni alanlar açtık. Yürüyenler buraya kadar zahmet etmesin diye piknik alanı kenarından bir giriş kapısı daha koyduk. Zabıta görevlendirdik, oradan da içeriye vatandaşlarımız girebilecek. Halkımızın rahat edebilmesi için her türlü ortamı hazırladık. Gıda ürünleri için mutfaklar tamamen elden geçti, her tarafı pırıl pırıl yaptık. Artık plajı Ereğli halkının hizmetine sunuyoruz. Sadece Ereğli ve bölgeden değil, inanın İstanbul, Ankara’dan dahi burayı öğrenenler sefer yapmaya başladılar. Havalar izin verirse daha hareketli bir sezon geçireceğiz. Bütün amacımız Ereğli’de güzellikler yaratmak. Bisiklet ve yürüyüş yolunda sona geldik. Piknik alanlarımız hazır durumda. Bir çok alana yeni halı sahalar kurduk, kurmaya devam ediyoruz. Şu anda ihaledeyiz, Çınaraltı’nda çocuklarımız için yeni bir havuz inşasına başlayacağız. Sisli havuz diyorlar. Çocuklar çok mutlu oluyor, bu havuza girdiklerinde… İnşallah kısa zamanda bunun da inşaatına başlayıp, festivale kadar bitireceğiz.”

Sezon açılışının ardından basın mensupları plajlar bölgesini gezdi.

 
Gösterim : 536
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549082, Bugün: 3187 kez ziyaret edilmiştir.