Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2022 Cuma 20:42
POSBIYIK; “Fatih Çakır Hamdi Uçar’a çok güzel gol attı”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kanal Z’de yayınlara başlayan gazeteci Doğan Gönüllü’nün ilk konuğu oldu. Çok önemli açıklamalar yapan Posbıyık, cami yeri tartışmaları ile ilgili olarak Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Çakır’ın Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’a çok güzel bir gol attığını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Kanal Z’de Gazeteci Doğan Gönüllü tarafından hazırlanıp sunulan ‘Gönüllü Ajanda’ programına katıldı.

Programda Gönüllü’nün ilçe gündemine dair sorularını cevaplandıran Posbıyık, cami yeri tartışmaları ile ilgili olarak da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Posbıyık, cami yeri seçiminde bakanlığın sahilde bulunan Amfi Tiyatro alanındaki ısrarını tekrarlayarak, “... hayatımız burası, buraya nasıl koyarsınız?” diye sordu.

Cami yeri olarak en uygun yeri Askeri lojmanların kalkacağı alanı işaret eden Posbıyık, Gönüllü’nün Belen Mezarlığına büyükçe cami veya Bozhane camisinin büyütülmesi önerisine ise sıcak baktığını belirtti.

“FATİH ÇAKIR HAMDİ UÇAR'A ÇOK GÜZEL GOL ATTI... İLÇE ÖRGÜTÜ ZATEN ANLAMIYOR..."

Cami yeri konusunda daha önceki imalı konuşmalarına açıklık getiren Posbıyık, konunun Ak Parti içinde milletvekili olma çekişmesinin yansıması olduğunu iddia ederek şöyle konuştu:

“Çok değerli Ak Partili meclis üyesi arkadaşlarım var hepsi de çok değerli hepsi de çok düzgün. Caminin yapılmasını istemiyorlar ama grup kararı alındığı için mecburen okey dediler. Onların haberi yoktu. Ereğli ilçe teşkilatının da haber yoktu. İşin garibi (Ak Parti Zonguldak Milletvekili) Hamdi Uçar’ın da haberi yoktu. Bu yeri gösterenlerin başında… Bunların dışında bilen tek kişi vardı… Dört kişilik grup geldi buraya cami yeri için. Başta bunları getiren (dönemin Ak Parti ilçe başkanı, şu an Ak Parti İl Başkan Yardımcısı) ) Fatih Çakır’dı. Fatih Çakır, Hamdi Uçar grubuna gol attı! Yeni yeni anlamaya başladılar. Çözülemiyordu neyin ne olduğu… Şu anda hiç kimse hizmet için koşmuyor. Herkes milletvekili olabilmek için gol atabilmesi için… Bu sadece ak Parti’de falan değil CHP’de de öyle, öteki tarafta da öyle; herkes gol atmak istiyor!.. Ya Amfi Tiyatro; ben vatandaştan topladığım, gariban vatandaşlardan topladığım vergilerle yapmışım dolgusunu yapmışım, milyarlarca lira para harcamışım, üzerine beton dökmüşüm, amfi tiyatro haline getirmişim… Burada bütün şenlikler yapılır, bıcırık şenliği burada yapılır, hamsi festivali burada yapılır, halk burada açık hava sinemasını izler, hayatımız burası buraya nasıl koyarsınız. Burayı İstanbul’dan gelen Çengelköy imamı( İstanbul Çengelköy Eski İmamı Mustafa Demirkan) bilmez o da geldi gördü. Ama Fatih Çakır getirdi gol atmak için bunlara… Ereğli karışık şimdi! Meclis üyeleri de bilmiyor ne yaptıklarını. Kendilerine gelmeye başladılar, ilçe örgütü zaten anlayamıyor. Ama burada Hamdi Uçar’a çok güzel bir gol attılar ben Fatih Çakır’ı tebrik ediyorum hakikaten…. Buraya (Amfi Tiyatro alanına) yapılacağını ben ilk defa (TSO Başkanı) Arslan Keleş söyledi, 'Fatih çakır söyledi' dedi. Netice olarak biz mecliste ret kararı verdik. Oy çokluğu ile ret. Hukuki mücadeleye giriyoruz. Yemin ediyorum size orada gezen 2,5 lira çay parasını veremeyecek tarzda adamlar var. Halk orada kafasını dağıtıyor, çay içmeye dahi giremiyor ama bu kararı verenler tuzu kuru adamlar! Bu sahilde gezmeye gerek görmüyorlar onlar."

 
Gösterim : 934
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553712, Bugün: 3655 kez ziyaret edilmiştir.