Kayıt Tarihi: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 19:35
"YAPILAN YARDIMIN REKLAMI OLMAZ"
Türkiye genelinde bazı illerde yardıma muhtaç insanlara gizlice yardım eden, bakkal borçlarını kapatan ve ‘Robin Hood’ olarak bilinen yardımseverler Kdz.Ereğli'de ilçe merkezi, belde ve köylerde de kendini gösterdi.

Türkiye genelinde bazı illerde yardıma muhtaç insanlara gizlice yardım eden bakkal borçlarını kapatan veya büyük oranda azaltan ve Robin Hood olarak bilinen yardım severler Kdz.Ereğli ilçe merkezi başta olmak üzere belde ve köylerde de kendini gösterdi. Bir grup Robin Hood yaptıkları açıklamada şu bilgileri paylaştı:

"Son zamanlarda basında ve sosyal medyada bakkal veresiye defterini satın alan ihtiyaç sahiplerini borçlarını kapatan 'Robin Hood'lar görmekteyiz. Türkiye genelinde bir süredir devam eden ancak hiç bir şekilde kimlik deşifre edilmeyen, geliş gidişleri görüntülenemeyen yardımlaşma hareketi maalesef son günlerde şov amaçlı yapılmaya başlandı. Yapılan yardımın reklamı olmaz, reklam olarak yapılacaksa da zaten yardım olmaz.

"Herkes kendi bölgesinin Robin Hood'u olsun" sloganını geliştirerek yardımlaşma kültürünü yaygınlaştırmak istedik. Yapılan hayırların da başka insanlara örnek olması için sadece bakkallara yazılar yazdırarak ya da bakkal sahiplerine bu davranışı isim vermeden anlatmalarını talep ettik. Kdz.Ereğli ilçe genelinde bazı noktalarda

Kandilli ve Ormanlı Beldelerimizde gerçekten ihtiyaç sahiplerinin borçlarını kapatma noktasında adımlar attık. Bir çok ailenin borçlarını ya sıfırladık ya da büyük oranda kapattık. Şu da unutulmamalı veresiye defterinde ihtiyaç sahibi olmayan ve düzenli borcunu ödeyenler de bulunmaktadır. Bu yardımlarda bunları muaf tuttuk. İhtiyacı olduğu halde yardım almayan bazı ailelerimizi de tespit ederek bunlara alışveriş çeki oluşturduk. Dağıtımları büyük oranda tamamlanmaktadır.

Bu açıklamayı yapma sebebimiz hem yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamak hem de maddi imkanı olan herkesin kendi mahallesinin Robin Hood'u olabileceğini göstermek istedik. Salgın hastalık ile mücadele ettiğimiz neredeyse insanlık tarihinin yeniden yazıldığı bir süreçten geçiyoruz. Devletimizin yanındayız, halkımızın da alınan tedbirlere hem kendi hem ailesi hem de sevenlerinin sağlığı için mutlaka uyması gerektiğini hatırlatıyor, mübarek Ramazan ayının bolluk, bereket ve huzur içerisinde geçirilmesini talep ediyoruz."

 
Gösterim : 1367
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21547373, Bugün: 1478 kez ziyaret edilmiştir.