Kayıt Tarihi: 24 Mart 2020 Salı 17:27
KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDEN, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE SICAK AŞ
Kdz. Ereğli Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçe genelinde evinde kalan ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşlar ile ihtiyacı olan ailelere sefer taslarıyla sıcak yemek dağıtımına başladı. Başkan Posbıyık, kimseyi aç bırakmayacaklarını belirterek “Bu zor günlerin üstesinden beraber geleceğiz. Sizleri evlerinizde aç bırakmayız, yeter ki dışarı çıkmayın” dedi.

Kdz.Ereğli Belediyesi ilçe genelinde örnek bir uygulamaya imza attı. Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında "evde kal" çağrısına uyarak dışarı çıkmayan ve ihtiyaç sahibi olan 65 yaş üstü bireylerin yanı sıra ihtiyacı olan ailelerin evine sıcak yemek dağıtımı yapılmaya başlandı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye mutfağında hazırlanın yemeklerin, ilçe genelinde tespit edilen ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar hijyenik ortamda sefer taslarıyla götürüleceğini söyledi.

KORONAVİRÜSE KARŞI BÜYÜK MÜCADELE

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin koronavirüs ile mücadele kapsamında ilçe genelinde çok ciddi tedbirler aldığını, dezenfeksiyon çalışmalarını pek çok noktada kararlılıkla sürdürdüklerini anlatan Posbıyık şunları söyledi:

"Virüse karşı büyük bir mücadele başlattık. Belki en önce hareket eden belediyelerden birisiyiz. İlaçlama malzemelerini çok evvelinden temin ettik. Tüm personelimize ve pazar yerlerine koruyucu malzemeler dağıttık. Hastaneler, okullar, arabalar, sürekli olarak gece gündüz 6 ekiple dezenfekte ediliyor. Ereğli halkının sağlığı için ekiplerimiz elinden gelen gayreti gösteriyor.

-65 YAŞ ÜSTÜ VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE SICAK AŞ-

Bunun yeterli olmadığına inanıyoruz. 65 yaş üstü evlerinde bekleyen vatandaşlarımız var. Bunlar içinde ihtiyaç sahibi olan, ekmek bulamayan insanlar olduğunu da biliyoruz. Bunların yardıma ihtiyaçları var. Bugün itibarıyla 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi insanların, sosyal birimlerimiz tek tek tespitlerine başladı. Bunlara yemek götürüyoruz. Bu yemek memurlarımıza verdiğimiz yemeğin aynısı. Evlerine teslim edeceğiz, sefer taslarına aile bireylerinin sayısı kadar yemek koyuyoruz. Fazla da koyuyoruz ki öğlen de akşam da yesinler...

-HİJYENİK ORTAMDA DAĞITILIYOR-

Görevlilerimiz arabalarla şehre dağılıyor, hijyenik ortamlarda adreslerine yardımları ulaştırıyoruz. Sadece 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi insanlar yok. Virüsten dolayı kapanan bir takım iş yerleri var. İşsiz kalan insanlarımız da var. Sosyal birimlerimiz ve zabıtamız bu insanları da tespit ediyor. İlla 65 yaş üstü olması önemli değil, genç insanlar da olsa işsiz kaldılarsa evlerine aş götüremiyorlarsa Ereğli Belediyesi olarak bunlara da çağrıda bulunuyoruz. Belediyemize müracaat etsinler.

-EVLERDE KONTROL EDİLECEK-

Ekiplerimiz evlerinde kontrollerini yapacaklar, ihtiyaç sahibi ise aile sayısına göre yemek verilecek. Ereğli Belediyesi olarak hiçbir masraftan kaçınmaksızın Ereğli'de bir tek insanın aç, ekmeksiz kalmasına izin vermeden, tüm ekiplerimizle birlikte evlere sıcak aş göndermeye devam edeceğiz. Bu sayı katlansa da büyüse de diğer masraflardan fedakarlık yapacağız. Bu konuda çok kararlıyız. Hijyen konusunda nasıl mücadele veriyorsak bugünden itibaren de Ereğli halkının evlerinde aç kalmalarına izin vermeyeceğiz. Aynı zamanda bu insanlarımızın iaşe ihtiyacı varsa herhangi bir sıkıntısı varsa karşılamaya hazırız. Sınırsız bir görev yapacağız. Ereğli'de çok güçlü kuruluşlar, işadamlarımız var. Vicdanen onlar da katkı sağlayacaklardır. Dinimiz ‘komşusu açken, sen yatağa tok giremezsin’ diye emrediyor. Bunun da gereğini yapacağız.”

"AÇ BIRAKMAYIZ, SEN EVDE KAL AŞKIM EREĞLİ"

Başkan Posbıyık, halka evde kalmaları yönündeki çağrısını da yineleyerek şöyle konuştu: “Bu hastalığı hep birlikte el ele vererek yeneceğiz. Bundan en ufak bir şüphemiz yok. Ereğli'de yaşayan halkımıza sesleniyoruz, kimseyi evde aç bırakmayız. Sen de evde kal aşkım Ereğli.”

Sefer taslarıyla hazırlanan sıcak yemek, ilk etapta tespit edilen 250 ailenin evine Zabıta ekipleri tarafından götürülerek teslim edildi.

 
Gösterim : 5872
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550083, Bugün: 26 kez ziyaret edilmiştir.