Kayıt Tarihi: 12 Mart 2020 Perşembe 13:24
CORONA’YA NE GEREK VAR! HAVAMIZ ZATEN ZEHİR SAÇIYOR!
ERDEMİR sabah saatlerinde duman attı; HAVA KALİTESİ KIRMIZ ALARM verdi… Bu sabah saatlerinde ERDEMİR bacalarından çıkan kirli gazın ardından Çevre Bakanlığı (SİM) Sürekli İzleme Merkezi Ereğli için ‘kırmızı’ alarmı verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sitesinde ‘hava kalitesi izleme endeksi’ verilerinde Ereğli’de havanın insan sağlığı için “Sağlıksız” olduğu, açık havaya çıkmanın tehlikeli sonuçlar doğuracağı bilgisi veriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı SİM’e göre Ereğli’de havadaki partikül ve toz oranının 160’lara ulaştığı, bu değerlerin çok yüksek olduğu ve vatandaşlara yürüyüş yapmamaları, bisiklete binmemeleri ve piknik yapmamaları önerildi.

Endeks verilerine göre 7 gün boyunca “hassas” olan Ereğli’de değerle an itibari ile “sağlıksız” seviyelerinde. Bakanlık verilerine göre kırmızı alarm veren kentte yaşayan vatandaşlar bu sabah saatlerinde ERDEMİR’in bacalarından çıkan kırmızı renkli toz ve gaz bulutlarının bu sonuçları doğurduğunu ifade ediyorlar. ERDEMİR bacasından çıkan gaz Sosyal video ve fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan vatandaşlar tepkilerini dile getirerek yetkilileri bu işin bir an önce çözülmesi için göreve davet ediyorlar.

PM10 SEVİYESİ NEDEN ÖNEMLİ

Partiküler Madde (PM10) ve çapı 10 mikrometreden küçük diğer tanecikler akciğerlere ulaşarak iltihaplanmaya ya da insanları çok olumsuz etkileyecek kalp ve akciğer hastalıklarına neden olabilirler.

Kükürt dioksit (SO2) insanlar için doğrudan zehirleyicidir; temel olarak solunum fonksiyonlarını etkiler. Sülfürik asit ve sülfat formuna dönüşmesi durumunda insan sağlığını dolaylı olarak tehdit edebilir.

KAYNAK:

https://cevreselgostergeler.csb.gov.tr/hava-kalitesinde-pm10-ve-so2-ortalamalari-i-85734

 
Gösterim : 5431
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548057, Bugün: 2162 kez ziyaret edilmiştir.