Kayıt Tarihi: 1 Ekim 2019 Salı 14:42
‘ASANSÖRLERİN BAKIMINI YAPTIRIN’ UYARISI
Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, bina içindeki asansörlerin periyodik bakımlarının yaptırılması, aksi halde ceza uygulanacağı uyarısında bulundu.

Asansörlerin yıllık periyodik ve aylık bakımlarının yaptırılmasının önemini vurgulayan Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü üzücü olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu konuların altı çizildi:

-İnsanların ve yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin insan can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak ve çevreyi korumak üzere işletme, bakım, kontrol, mevcut asansörlerin iyileştirilmesi, denetimi, garanti ve satış sonrası hizmet şartları ile uyulması gereken kuralları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı belirler.

-İl Müdürlükleri tarafından asansörlerin denetimleri yapılır.

-Asansörlerin Yıllık Periyodik Kontrollerinin Makine Mühendisleri Odası, aylık bakımlarının da Yeterlilik Belgesi bulunan asansör firmaları tarafından yapılması zorunludur.

-İl Müdürlüğü elemanları tarafından yapılacak olan asansör denetimlerinde bina sorumlusu veya kat maliklerinin cezalık duruma düşmemesi için mutlaka yıllık periyodik muayenelerini ve aylık bakımlarını yaptırmaları gerekmektedir.

-Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği'ne aykırı hareket eden bina sorumlusuna veya kat maliklerine, idari para cezası uygulanacaktır.

 
Gösterim : 4613
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551844, Bugün: 1787 kez ziyaret edilmiştir.