Kayıt Tarihi: 7 Eylül 2019 Cumartesi 19:47
KDZ. EREĞLİLİ YAZAR İMZA GÜNÜ İÇİN YARIN EREĞLİ'YE GELİYOR.
Kdz. Ereğli'de doğup büyüyen Hürriyet’in Gazetesi'nin deneyimli seyahat editörü Serkan Ocak, yeni kitabı ‘Gezeceğin Varsa Göreceğin De Var’ isimli kitabı için Ereğli’yle geliyor. İmza günü 8 Eylül Pazar günü (yarın) Özdemir AVM’deki D&R’da saat 15.00’de başlayacak.

Kdz. Ereğli’de doğan ve lise son sınıfa kadar da Ereğli’de yaşayan Ocak’ın kitabı gezgin ruhlara ışık tutuyor. Kitap, geniş bir çerçevede ve tüm yönleriyle Ocak’ın seyahatle ilgili deneyimlerini okuyucuyla buluşturuyor.

İlkokul çağlarından bu yana seyahate olan merakını profesyonel hayatına da taşıyan Ocak, kendisini ‘dünya vatandaşı’ olarak tanımlıyor ve kitabında dünyanın pek çok ülkesine olan yolculuklarını anlatıyor. Kitap; Afrika’nın nesli tükenmek üzere olan dağ gorillerinden, Küba’nın sosyolojik gözlemlerine kadar; büyük üstat Wolfgang Mozart’ın ezgileri eksik olmayan Viyana’dan; göz alıcı, bir o kadar da tehlikeli İsviçre Alp’lerinden göle yapılan bungee jumping’e kadar macera dolu yolculuk hikayelerine uzanıyor. ‘Gezeceğin Varsa Göreceğin de Var’ hem okutan hem görselleri aracılığıyla yaşanmış muazzam anıları okura tekrar tekrar yaşatan başucu kitabı niteliğinde bir çalışma.

Ayhan Sicimoğlu’nun “Enerjisi ve kıvrak ahengiyle Serkan Ocak bu kitapta dünya ile dans ediyor” diyerek ifade ettiği kitap, okuru renkli, heyecanlı, bolca tarih, doğa ve tecrübe kokan fotoğraflarıyla başka dünyalara götürüyor. Gezmeyi, görmeyi aynı zamanda okuyarak öğrenmeyi alışkanlık edinenler için kitabın yansıtacağı geniş kültür ağı, entelektüel birikime katkıda bulunuyor.

Dünyayı yeniden keşfetmeye, anlamlandırmaya ve tecrübe meraklarını taze tutmak isteyen okurların seveceği ‘Gezeceğin Varsa Göreceğin de Var’ sırasıyla; Ruanda, Küba, Dominik, Kırgızistan, İsviçre, İtalya, Fransa, Maldivler, Karadağ, Hindistan, Kenya, Avusturya, Norveç, Yunanistan, Finlandiya gibi ülke ve bölgeleri içeriyor.

------------------------------

Kitap Künyesi

Eser Adı: Gezeceğin Varsa Göreceğin de Var

Yazar adı: Serkan Ocak

Yayınevi: Hürriyet Kitap

Türü: Seyahat

Yayın Direktörü: Tiraje Erginer Önder

Editör: Ömür Kurt

Yayına Hazırlık: Coşkun Şen

Basım Tarihi: Temmuz 2019

 
Gösterim : 1618
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552262, Bugün: 2205 kez ziyaret edilmiştir.