Kayıt Tarihi: 10 Haziran 2016 Cuma 14:48
Kayıp Osmanlı Çileği Heykeli Bakın Ne Halde Bulundu...
Kdz.Ereğli'nin simgesi olan, Ereğlili Heykeltraş Yaman CİVAN'ın eseri, Osmanlı Çileği Heykeli bakın nerede ve ne halde bulundu!

Karadeniz Ereğli'nin simgesi, adına şenlikler düzenlenen Osmanlı Çileği'nin Ereğlili Heykeltraş Yaman CİVAN tarafından yıllar önce yapılarak Ereğli Halkına hediye edilen ve Potbaşı'ndaki kavşağın ortasında kente gelenleri selamlayan bu eser hatırlanacağı üzre Ak Partili Kdz.Ereğli Belediyesince yol yapım çalışmaları kapsamında yerinden sökülmüştü.

Söküldüğü günden bu güne akibeti belli olmayan bu eserin nerede olduğunu yine yerel bir yayın organı olan www.subasihaber.com yaptığı bir haber ile kamuoyuna duyurdu.

Ereğlili Heykeltraş Yaman CİVAN'ın Çilek ve Çeliği temsil eden, metal aksamlı bu çilek heykeli Potbaşı'ndaki eski şantiyenin yıkıntıları arasında perişen vaziyete bulundu.

GAZETE EREĞLİ DİYOR Kİ! "? Biz bu kentin yerel dinamikleri olarak sizlere ne bu kentin sanatçılarını ne de bu kentin tarihi ve kültürel değerlerini ezdirttirmeyiz!

Kdz. Ereğli'nin Sanatçısına, Sanatına, Tarihi ve İmgesel değerlerine böyle mi sahip çıkıyorsunuz. Yoksa sizler de bağlı bulunduğunuz AKP ve ona bağlı belediyeler başta olmak üzere Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK gibi "SANATIN İÇİNE TÜKÜRÜR" bir konumda mısınız? Biz bu kentin yerel dinamikleri olarak sizlere ne bu kentin sanatçılarını ne de bu kentin tarihi ve kültürel değerlerini ezdirttirmeyiz!

Başta Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin UYSAL, Belediye'de kendilerini Kültür İşlerine baktığını zanneden görevli, sorumlu müdür, personel ne kadar kimse varsa bu olayda sorumludur. Tarihi çok ama çok eskilere dayanan bu kentte yetişen sanatçılar ve tarihi unsurlar sizlerin dar düşüncelerinizle tırnak içine alınamaz.

Bir an önce bu heykeli layık olduğu şekilde yerine yerleştirin ve bu konuda bir basın açıklaması ile kamuoyu önünde hem Heykeltraşımız Yaman CİVAN'dan hem de Ereğli halkından özür dileyin!

 
Gösterim : 5546
YORUMLAR
Feryal Taneri / Yaman Civanın heykeli
Umarım yetkililer heykeli tamir ettirip yerine koyarlar
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21677395, Bugün: 3590 kez ziyaret edilmiştir.