Kayıt Tarihi: 18 Mart 2014 Salı 18:24
Çanakkale Şehitlerini Andık
Tüm Yurtta olduğu gibi Ereğli'de de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Dz. P. Kd. Alb. Yalçın Enç ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın çelenk sunmasıyla başladı. Tören kapsamında CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şubesi ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Ereğli Şubesi'nce de çelenk konuldu. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağı göndere toka edildi.

Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, mart ayının 18'i geldiğinde insanların içini farklı duyguların kapladığını belirtti. Demirdüyen konuşmasında "Biraz buruk, biraz hüzünlü ama bir o kadar da gururlu duygular hakim olur bize. Zira insanlığın kıyamete kadar dönüp dönüp bakacağı, bakıp ders alacağı, tarihe unutulmaz bir not düşülmüştür Çanakkale'de. Daima tarihin şerefli levhalarındaki gibi, ecdadın yapıp ettikleriyle iftihar edebilecek, tarihi okuyup anlatırken yüzü kızarmayacak, nadide milletlerden biri olduğumuza inanıyor, itikat ediyorum. İbretle bakacağımız, onlarla ders alacağımız, istikbale yürüyeceğimiz çok şeyler var. Bir diyar hayal edin. Çevresi sarılmış, gafillere yem edilmiş bir yer düşünün. Bir yer düşünün yiğitler dört bir yandan gelmiş. 1915 yılının Mart ayı, Türk Milleti adına en kanlı aylardan biri olmuştur. Şarkın garba kafa tutmasıdır Çanakkale. Türk Milletinin genci, yaşlısı her kesimi Çanakkale'de bulunmuş ve adlarını tarihe cesur insanlar olarak yazdırmışlardır. Çanakkale Ruhu'nu yaşatmak Türk Milletinin boynunun borcudur."

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından, Protokol ve törene katılanlar anıtın arkasında bulunan Şehitler Anıtı'na kırmızı karanfiller koydu. Törene kamu daireleri müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partilerin belediye başkan adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Gösterim : 1861
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21675348, Bugün: 1543 kez ziyaret edilmiştir.