Kayıt Tarihi: 5 Şubat 2012 Pazar 13:42
Gösterim : 66067
Bir Tarih Canlanıyor! "Alemdar Geliyor!"
Yakın tarihimizin gizli kalmış gerçek kahramanlık hikayelerinden olan ve Kurtuluş Savaşımızın ilk ve tek deniz muharebesinin konu olduğu Karadeniz Ereğli ve ALEMDAR Gemisinin anlatıldığı, Karadeniz Ereğlili yazar-çizer Kurtuluş AYYILDIZ’ın senaryolaştırıp çizdiği “Karadeniz’de Bir Destan ALEMDAR GELİYOR” isimli çizgi roman yayımlanmaya başladı…

Karadeniz’de Bir Destan “ALEMDAR GELİYOR”…

Tarihi zenginlik açısından önemli bir yere sahip olmasına rağmen bu zenginliklerin ortaya çıkarılıp geniş kitlelere sunulamamasından dolayı bu zenginliğini yeterince yaşayamayan Karadeniz Ereğli’de yetişen yeni nesil araştırmacılar, tarihçiler, yazarlar ve çizerler bu kentin bu konuda kabuğunu kırma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.

İşte bunlardan biri de Kurtuluş Savaşı’nda Karadeniz Ereğli’de gerçekleşen ilk ve tek deniz muharebesinin konu olduğu, sonrasında itilaf devletlerinin yeni kurulan Türkiye Hükümetini de resmen tanımak zorunda kaldıkları ALEMADAR gemisinin ve Karadeniz Ereğli’nin destan yazdığı çarpışmadır.

Bu kahramanlık hikayesi yakın zamanda ortaya atılan fikirler neticesinde öncelikle ALEMDAR gemisinin birebir kopyası yapılarak kentin sahil bandında müze gemi olarak yerleştirilmesinin ardından biraz daha ön plana çıkarılmıştır.

Araştırmacı yazar-çizer Kurtuluş AYYILDIZ’ın da aynı doğrultuda 9-10 yıldır süren araştırmaları neticelenmiş Karadeniz Ereğli’de gerçekleşen bu kahramanlık öyküsü daha çok kitlelere ulaştırılmak amacı ile Çizgi Roman haline getirilerek bir tarih yeniden canlandırılıyor.

Her ay Gazete Ereğli’nin yanında 16 sayfalık “ALEMDAR GELİYOR” adında aylık tefrikalar halinde okuyuculara sunulacak olan bu eser yerel anlamda Türkiye’de de bir ilk olarak nitelendiriliyor.

Araştırmacı yazar-çizer AYYILDIZ, “ALEMDAR GELİYOR” hakkında şu bilgileri verdi;

“Bundan 9-10 yıl önce bu fikir ilk aklımıza geldiğinde elimizde sadece birkaç belge vardı. Uzun araştırmalarımız ve arşiv çalışmalarımız sonrasında bu kahramanlık öyküsünü resimlemeye başladık. Karakterlerin bir çoğunu gerçeği ile birebir resimledik. Bazı karakterlerin ise gençlik resimlerini bulamasak da sonraki yılardaki resimlerinden ALEMDAR olayının geçtiği yıllardaki yani gençlik hallerini resimlemeye çalıştık. Yaklaşık 140 sayfa olacak bu tarihi çizgi roman 10 ay gibi bir sürede her ay 16 sayfalık tefrikalar halinde yayınlanacak. Sonrasında ise kitap olarak basılarak Türkiye çapında ve hatta Yurt dışında da satışa sunulacak. Buradan sizlere birkaç müjde daha vermek istiyorum. Eş zamanda başladığımız 2 çalışmamız daha devam ediyor. Bunlardan biri UZUN MEHMET ile ilgili. Onun da senaryo aşaması bitmek üzere. Çizim aşamasına geçilecek. Ve Ereğli’nin mitolojik tarihini de unutmadık. Mitolojik kahraman HERKÜL’de 80 sayfalık tek bir kitap olarak çok yakın da okuyucularımız ile buluşacak.”

YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21649044, Bugün: 4370 kez ziyaret edilmiştir.