Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2022 Cuma 19:31
KDZ. EREĞLİ’YE, 4 YENİ SU DEPOSU YAPILIYOR
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, artan nüfus yoğunluğuna göre ileride su akışında sorun yaşamamak için bugünden tedbirler aldıklarını ve 4 yeni su deposunun inşasına başladıklarını açıkladı. Başkan Posbıyık ayrıca yeni aldıkları 6 jeneratörün su depolarına bağladıklarını açıkladı. Böylece elektrikler kesildiğinde jeneratörler devreye girerek su depolarından kente su akışı devam edecek.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beraberinde belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve teknik ekip ile birlikte belediye hizmetlerini tanıtım gezisi kapsamında yeni yapılan su depolarını gezdi.

Sarıkokmaz ve Köseler Mahallesi’nde 4 yeni su deposu inşaatına başladıklarını söyleyen Başkan Posbıyık, ayrıca 6 yeni jeneratör alarak su depolarına monte ettiklerini açıkladı.Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Artan nüfusa göre kalabalık olan mahallelerimize yeni su depoları yapıyoruz. Şuanda 4 yeni su deposu inşaatı devam ediyor. Sarıkokmaz’da 500 tonluk depo görüyorsunuz. Yanındakiyle parelel çalıştığında 600 ton oluyor. Yine Sarıkokmaz da, buranın aşağısında yine 500 tonluk depo yapıyoruz. Köseler’de ise bir 300 tonluk bir de 100 tonluk depo çalışmalarına başlandı. Köseler’in en üst noktasına yapıyoruz. Aşağıya doğru şarj yapmak için. Artan nüfusu da göz önüne aldığımızda bunları yapmak mecburiyetindeyiz. Ayrıca en büyük sıkıntılardan biri sık sık elektrikler kesildiği için bir çok depomuzda jeneratör yoktu. 6 jeneratör ihalesi yaptık ve satın aldık. Depolara bağlamaya başladık. Elektrik kesildiği zaman motorlar duruyor, depodaki sular bitinceye kadar idare ediyorduk, sonrasında o mahalle elektrikler gelinceye kadar susuz kalıyordu. Şimdi elektrikler kesildiği zaman jeneratörler devreye girecek ve depoya su basmaya devam edecek. Bu da çok önemli bir hizmet. Daha önce de Radar ve Osmantepe’ye yapmıştık. Sürekli olarak yeni depolar ve jeneratörlerle artan nüfusa göre tedbirlerimizi alıyoruz. Belediyecilikte öngörü çok önemli. Biz Ereğli için tedbirimizi devamlı olarak alıyoruz.”

 
Gösterim : 580
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548524, Bugün: 2629 kez ziyaret edilmiştir.