Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Salı 18:29
Aracınız Kış Şartlarına Uygun mu?
Karadeniz Ereğli’de soğuk havanın etkisini göstermesiyle birlikte araç sürücülerinin sıkıntı yaşamamaları konusunda ustalardan uyarı geldi. Yapılan uyarılarda araç bakımlarının zamanında yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Karadeniz Ereğli’de soğuk havaların kendisini göstermesiyle birlikte araçlarında sorun yaşayan sürücüler sanayi sitelerine akın etti. Kimi sürücü aracının çalışmamasından, kimi sürücü de aracının çekişinin düştüğü için sanayi sitesine geldi. Araçların periyodik ve gerekli bakımlarını yaptırmayan sürücüler sıkıntı yaşarken, sanayi esnafından da ustalara uyarı geldi.

Sanayi ustalarından Muhammet KALAFAT, sürücülerin araçlarının hava diğer filtreleri başta olmak üzere genel bakımlarını yaptırmaları durumunda kış şartlarında sorun ve sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi. KALAFAT, LPG li araçların da sızdırmazlık ve genel bakımlarının yaptırılmasını istedi. KALAFAT konuşmasında, ‘Araçların yağ, yağ filtresi ve bakımı önemli. Aracın LPG alımını sıcak hava da değil de soğuk hava da almalarına dikkat etmeleri gerekiyor. Periyodik olarak bakımların yapılması, LPG li araçlarda kaçak ve sızdırmazlık kontrolünü yaptırmaları halinde yakıt tasarrufu da sağlayacaklardır.’ dedi.

Oto Elektrik Ustası Sinan BİÇER ise son zamanlarda eski araçlarda başlayan yangınların oto elektrik aksamından kaynaklandığını ve bu tür araçların belirli aralıklarla mutlaka araçlarının elektrik aksamını kontrol etmeleri gerektiği konusunda sürücülere uyarıda bulundu.

BİÇER, ‘Eski model araçlarda belirli zaman dilimleri içersinde elektrik aksamlarının kontrol edilmesi gerekiyor. Eski araçlarda LPG de var. Elektrik aksamında yanan sorun direk olarak aracın yanmasına sebebiyet veriyor. Bu nedenle özellikle eski model araç sürücülerinin bu konu da daha da dikkat etmeleri gerekir.’ dedi.

 
Gösterim : 1730
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550247, Bugün: 190 kez ziyaret edilmiştir.