Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2012 Cumartesi 20:18
Karadeniz Ereğli CHP Ölümünün 74. Yılında Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Andı
Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölüm yıl dönümünde, Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binasında Anma Programı düzenlendi. Programda konuşan İlçe Başkanı Hayrettin KARTAL; ‘Bir sürü tarih bilmez gafil O’nu unutturmaya çalışıyor’ diyerek tepki gösterdi.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önünde saygı, şükran ve özlemle eğiliyoruz’ diyen Karadeniz Ereğli CHP İlçe Başkanı Hayrettin KARTAL; ulusça, ATATÜRK’e duyulan özlemin gün geçtikçe arttığının altını çizdi. İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; ‘Bugün 10 Kasım. Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74 üncü yılı. 74 yıl önce yaşama veda etmiş Mustafa Kemal ATATÜRK. Ancak gözümüzde yaş yok. Üzülmüyoruz, ağlamıyoruz, yas tutmuyoruz. Ama büyük bir özlem var içimizde, içimizi burkan, tüylerimizi diken diken eden sadece O’na, Atatürk’e duyduğumuz bu büyük özlemdir. O büyük önder, benim size bir tek mirasım vardır diyor. “ O da bilim ve akıldır.”

Bizler akıl ve bilim yolundan gitmeyen yolun karanlık olduğunu biliyoruz. Bakınız Küba devriminin lideri Fidel Kastro ne diyor. “Biz ATATÜRK’ün devrimci savaşından esinlendik ve ondan 40 yıl sonra, ülkemizden emperyalistlerin kovmak, iş birlikçi, faşist Batista rejimini yıkmak için 1959’da Granma gemisiyle Havana’ya çıktık. Bizim ve tüm mazlum halkların esin kaynağıdır devrimci Kemal Atatürk. Bir dizi çağdaş ve aydınlanmacı Cumhuriyet devrimlerini bu kadar kısa sürede biz başaramazdık.”

ATATÜRK bu nedenle tüm dünyanın ezilen, sömürülen mazlum uluslarına oldu. Ülkemiz O’nun önderliğinde tüm dünyanın saygınlığını kazanan onurlu, bağımsız, başı dik bir ülke oldu. Bir lider düşünün ki ölümünün üzerinden 74 yıl geçmiş. Bir sürü tarih bilmez gafil O’nu unutturmaya çalışıyor.

Gelecek kuşakların hafızasından silmek istiyor. Buna rağmen büyük önder her geçen gün daha da büyüyor, güçleniyor, yolumuzu aydınlatıyor. Tüm Türkiye Atatürk’e sahip çıkıyor. O’na bağlılığını haykırıyor, gösteriyor. Büyük önderimizi heycanla, coşkuyla ve büyük bir özlemle anıyoruz.”

Programda, Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan şiirler ve O’nun sevdiği şarkılar söylendi.

 
Gösterim : 1719
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21683589, Bugün: 4289 kez ziyaret edilmiştir.