Kayıt Tarihi: 5 Kasım 2012 Pazartesi 19:24
Balık Fiyatları Cep Yakıyor
Karadeniz Ereğli’de balık fiyatlar el yakıyor. Balıkçılar ise bu yıl 25 Kasım’da yapılacak Hamsi Festivali'nin tarihinin uygun bir tarih olduğunu ifade etti.

Karadeniz Ereğli’de balık fiyatları cep yakıyor. Çoğu vatandaş evine balık götürmekte zorlanıyor. Çinokop 15, istavrit 10, yerli hamsi 5, palamut tane 10 TL’den satışa sunuluyor. Balıkhaneye gelerek balık almak isteyen vatandaşlar fiyatları görünce elleri boş geri dönmek zorunda kalıyor. Vatandaşlar şu an sadece hamsinin fiyatını uygun buluyor.

25 Kasım Hamsi Festivali İçin Uygun Bir Tarih…

Öte yandan Karadeniz Ereğli’de hizmet veren balıkçılarda yükselen fiyatlar ve Kurban Bayramı'nın etkisi ile satışlarının düştüğünü ifade etti. Balıkçılar, bu yıl 25 Kasım tarihinde yapılacak Hamsi Festivali’nin uygun bir tarihte yapılacağını söyledi.

Esnaflar, ‘Bu yıl 25 Kasım tarihinde yapılacak Hamsi Festivali’nin tarihi uygun bir tarihtir. Aralık ayında hamsi yakalamak güç oluyor. Ancak 25 Kasım’da yerli hamsi yakalama şansı çok daha yüksek. Havalarda müsaade verirse vatandaşlar hem festivalin hem de hamsinin tadını çıkarabilir.’dedi.

 
Gösterim : 1725
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21696808, Bugün: 1478 kez ziyaret edilmiştir.