Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2012 Çarşamba 18:24
Gülüç’te Dağın Tıraşlanmasına Kademeli Şekilde Devam Ediliyor
Karadeniz Ereğli’ye bağlı Gülüç Beldesinde heyelan bölgesinde devam edilen çalışmalar da sona yaklaşıldığı bildirildi. Gülüç Belediye Başkanı Aydın GÜNGÖR, heyelan alanının kademeli olarak tıraşlanmasına devam edildiğini söyledi

Gülüç Beldesinde meydana gelen iki ayrı heyelan sonrasında iki ayrı apartman boşaltılmış ve gerçekleştirilen girişimlerin ardından dağın tıraşlanmasına başlanmıştı. Hızlı bir şekilde ilerleyen çalışmalar hakkında bilgi veren Gülüç Belediye Başkanı Aydın GÜNGÖR, tepenin tamamen tıraşlandığını ve İslamoğlu ile Kirazlar Apartmanının hemen üst tarafındaki çalışmalara hız verildiğini söyledi.

Hâkim Tepenin tıraşlama çalışmalarının ardından bulunan tarihi taşların da aynı şekilde yerine konacağını kaydeden Başkan GÜNGÖR, Kültür Bakanlığı tarafından tıraşlanan tepenin tarihi eserlerle ilgili bir alan hazırlayacaklarını düşündüğünü söyledi.

GÜNGÖR açıklamasında ‘Bir aya yakın süredir sizin de yakından takip ettiğiniz gibi üst tarafı tamamen düzlendi. Kazı alanındaki Roma devrinden kaldığı belirlenen taşlar yerlerine alındı ve şimdilik kenara konuldu. Çalışmaların tamamlanmasının ardından numaralandırılan taşlar tek tek yeniden yerlerine konulacak. Orada çok büyük bir geniş alan oldu. Tahminimce Kültür Bakanlığımız orada tarihi eserlerle ilgili yer hazırlayacak. İnşallah vatandaşlarımızın da bir mesire alanı şeklinde hizmetine açılabilir. Diğer yandan toprak kaymasıyla ilgili olarak alt kısımlara da kadar inildi. İslamoğlu ve Kirazlar Apartmanının arka taraflarının tehlikeyi ortadan kaldıracak şekilde çalışmalar yapılıyor. Yüklenici firma şu anda gayet iyi çalışıyor. Kış ayının şartları başlamadan önce çalışmayı bitirmek istiyor. Hava şartları bu şekilde devam ederse heyelan alanını tamamen kurtarmış olacağız’ dedi.

 
Gösterim : 1637
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21696730, Bugün: 1400 kez ziyaret edilmiştir.