Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2012 Perşembe 23:39
Şehrin içinde şehrin stresinden uzak kamp yapıyorlar
Ereğlili doğa tutkunu amatör yavrukurtlar şehrin içinde buldukları çimenlik bölgelerde kamp kurarak bir nebze de olsa doğa ile iç içe olmanın keyfini yaşıyorlar.

Ereğli TURBİKE tarafından gençleri doğa ile barışık yaşama alıştırmak amacı ile belli günlerde daha önceden belirlenen noktalara kamp kurarak çocukların özgüven duygularının gelişmesine yardımcı oluyorlar.

Çocuklar Çadırlarını Kendileri Kuruyor

Gün içinde daha önceden belirlenen şehrin yeşil kalmış bölgelerinde çadırlarını kuran yaşları 5 ila 14 arasında değişen çocuklar akşam olunca ilk iş olarak kamp merkezinde ailelerini ağırlıyorlar.

Doğa sporları tutkunu EKT (Ereğli Kurtarma Timi) kurucularından Metin YANIK eşliğinde doğada çadır kurulumu, ateş yakma, yön bulma gibi öğretilerin kazandırıldığı genç beyinler şehrin beton blokları arasında doğa ile kucaklaşmanın keyfine varıyorlar.

Ortaya yakılan kamp ateşi etrafında aileleri ile birlikte doğal ortamda yapılan mangal sonrasında çaylarını yudumlayan çocuklar daha sonra ailelerinin onları doğa ile baş başa bırakması ile 1-2 günlük te olsa profesyonel ekip başları ile birlikte doğada ekip çalışması ruhunu yakalayıp özgürlüğünde tadını çıkarıyorlar.

 
Gösterim : 1764
YORUMLAR
emin demirpolat / Teşekkürler
Sanırım çocuklar ve gençler bu tür aktivitelerin onlara kattığı değer yanında, yaşadıkları bu güzel kente daha çok sahip olmaya başlıyorlardır. kentimizin gelecekteki sahipleri doğaya ve çevreye duyarlı, ve sağlıklı kişiler olacaklar, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
0
2

emel çalkam / tebrikler
ereğli'de böylr bir kamp etkinliğinin gerçekleştirilmesi çok güzel. Çocukların aileleriyle geçirebilecekleri en anlamlı aktivite olarak kampçılık, iyi bir doğa ve çevre eğitimi için çocuklara bir çok imkan sunuyor..etkinliği gerçekleştiren turbike'a teşekkürler, devamını diliyoruz..
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21717526, Bugün: 1232 kez ziyaret edilmiştir.