Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2012 Çarşamba 18:44
Balıkçılar ’Vira Bismillah’ Demek İçin 1 Eylülü Bekliyor
Karadeniz Ereğli’de 1 Eylül’de 'Vira Bismillah' diyecek olan balıkçılar, son hazırlıklarını yapıyor. Bu sene palamut balığının çok olmasını bekleyen balıkçılar, vatandaşların balığa doyacaklarını ifade ediyor.

Balık sezonunun açılmasına yaklaşık 10 gün kala balıkçılarda hazırlıklar devam ediyor. Ağlarını kontrol eden balıkçılar, 1 Eylül tarihinde 'Vira Bismillah' diyerek, ilk avlarına çıkacaklar. Bu sezonda palamut balığının fazla olması beklenirken, güzel bir sezon geçeceği ifade edildi. Ağlar tamir edilerek onarılırken, mevcut ağlar da kontrol ediliyor.

Yapılan denemelerde, palamut balığının bu sene bereketli geçeceğini söyleyen 45 yıllık balıkçı Kemal EROL, "Bu sene palamut balığı bereketli olacak. Yapılan denemeler de bunu gösterdi. 1 Eylül tarihiyle 'Vira Bismillah' diyeceğiz. Balığın bol olacağı bir sezon yaşayarak vatandaşlara bol bol balık yedireceğiz." dedi.

Bu sezon vatandaşların palamut balığına doyacaklarını söyleyen 49 yıllık balıkçı Ender GÖKER ise balıkçıların yasak olan alanları da iyi bildiğini ve buna göre avlanacaklarını söyledi. GÖKER, açıklamalarına şöyle devam etti;’ Balık sezonu vatandaşlarımız için hayırlı olacak. Balıkçılığın bu sene görünen yüzüyle dört dörtlük bir sezon olacak. Beklentimiz bu. İlk olarak palamut ile başlanır. Ayın on beşinden sonra troller çıkacak. Çeşit o zaman fazlalaşır. İstavrit ve çinakop alınır. Genelde Karadeniz'de çıkan balıkların hepsi tezgâhlarda yerini alır. Yasakları hükümetimiz kendi kararlarıyla açıkladı. Açılan sahalar açıldı. Kapanan sahalar kapandı. Gırgırlar için 25 kulaç yasaklandı. Troller için buradan Kurucaşile'ye kadar 2 mil yasaklandı.’ dedi

 
Gösterim : 1540
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21690518, Bugün: 2672 kez ziyaret edilmiştir.