Kayıt Tarihi: 6 Temmuz 2012 Cuma 18:42
"Ağa Baba"lar Festivale Gelemiyormuş!
Bu yıl 19. düzenlenen Sevgi, Barış, Dostluk festivali etkinlikleri çerçevesinde kamuoyuna aylar öncesinden festivale katılımları hakkında bilgi verilen medyanın ve sanat camiasının duayenleri Uğur DÜNDAR, Yılmaz ÖZDİL ve Müjdat GEZEN ani bir karar ile festivale katılamayacaklarını bildirmişler.

Aylar öncesinden festival broşürlerine bir birilerinden bağımsız bir şekilde katılacakları etkinler yazılan, Müjdat GEZEN'in oynayacağı tiyatro oyunun boy boy afişlerinin asıldığı hatta üçüne birden "Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü"nünde verileceği lanse edilen üç isim Ereğli halkının beklentilerini hiçe sayarak bahane olarak da Sözde Uğur DÜNDAR'ın Sözcü Gazetesi'ne transfer olması dolayısı ile işlerinin yoğun olacağı ileri sürülerek festivale katılmayacakları öğrenilmiştir.

Festivale 1 gün kala Belediye basın bürosundan "KAMUOYUNA" başlıklı basın açıklaması ile öğrendiğimiz bu olay karşısında kamuoyu adına şu soruları da sormak istiyoruz.

Her biri bir birinden bağımsız ama nedense bir birine siyam ikizleri gibi(!) bağlı saygıdeğer medya ve ve sanat triosu;

Birinizin bahanesinin hepinize mal edilip aylar öncesinden reklamlarınızın yapıldığı kente; bu kentte yaşayan ve eminim sizleri çok seven Ereğli halkının beklentilerini hiçe saymanız etik değerler açısından değer yargılarınızın hangi ölçü diliminde yer alıyor?

Uğur DÜNDAR'ın bahanesini bu kent anlayabilir. Ancak Müjdat GEZEN ve Yılmaz ÖZDİL'in Uğur DÜNDAR'a bağlı olarak aynı bahane ile kendilerine sunulan ve biz Ereğli'de yaşayanlar adına önemli bir değerde olan "Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü"nü almaya gelmemesi pek de anlaşılamaz. Sayın duayenler; yaptığınız bu alay Ereğli halkına ve sizi sevenlerinize bir saygısızlık değil midir?

Yoksa bu festivale üçünüzün birden katılmayışının altında başka şeyler mi yatıyor?

Bu sorulara cevabımızı belediyeden yapılan basın açıklamasının satır aralarında müjde olarak verilen " Bu gelişme üzerine Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Sayın Uğur Dündar ve arkadaşlarını yeniden ilçemize davet ederek festival kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan söyleşi ve imza gününü o tarihte yapmaya karar vermiştir." satırlarının o tarihte gerçekleşmesini bekleyerek yüz yüze de sorma imkanı bulabilmek umudu ile belediye basın bürosundan yapılan "KAMUOYU"na başlıklı açıklamayı paylaşıyoruz.

"KAMUOYUNA

Bilindiği üzere, bu yıl 19.’su gerçekleştirilmekte olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında ilçemize gelecekleri belirtilen Sayın Uğur Dündar ve Sayın Yılmaz Özdil, 7 Temmuz 2012 Cumartesi günü saat 16.00’da Cehenemmağzı Mağaraları’nda söyleşi, saat 18.30’da da Gazi Alemdar Müze Gemisi yanında imza gününe katılacaklardı.

Sayın Uğur Dündar, 3 Temmuz 2012 günü Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’ı telefonla arayarak; “elinde olmayan nedenlerle”, ekip arkadaşları ile birlikte festivalimize katılamayacaklarını bildirmişlerdir. Sayın Dündar gerekçe olarak, menajeri ile festival daveti hakkındaki yazışmaların sürdüğü günlerde faal bir işi olmadığını, daha sonra ise Sözcü Gazetesi’nde işe başladığını ve festival tarihinde çok önemli toplantılarının olduğunu belirtmiş; Karadeniz Ereğli ve Karadeniz Ereğli halkını çok sevdiğini, bu nedenle de muhtemelen sonbaharda ilçemize arkadaşlarıyla birlikte gelerek bunu telafi edeceklerini belirtmiştir. Sayın Dündar bu görüşmelerde de, hayatında ilk kez verdiği bir sözü yerine getiremediğini ve bunun üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek Karadeniz Ereğli halkına sevgi ve selamlarını iletmiştir.

Bu gelişme üzerine Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Sayın Uğur Dündar ve arkadaşlarını yeniden ilçemize davet ederek festival kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan söyleşi ve imza gününü o tarihte yapmaya karar vermiştir.

Bu sebeple 7 Temmuz 2012 Cumartesi günü saat 16.00’da Cehennemağzı Mağaraları’nda yapılması planlanan söyleşi ile aynı gün saat 18.30’da Gazi Alemdar Müze Gemisi yanında düzenlenecek imza günü programları iptal edilmiştir.

Yine festival etkinlikleri kapsamında kentimize geleceği daha önceden belirtilen ve 7 Temmuz Cuma günü Ana Sahne’de Sevgi Barış Dostluk Ödülü takdim edilecek olan değerli tiyatro ve sinema sanatçısı Sayın Müjdat Gezen de çeşitli sebepler yüzünden ilçemizde olamayacaklarını bildirmişlerdir. 7 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00’da Sayın Gezen’in de katılımlarıyla düzenlenmesi planlanan etkinlikler de iptal edilmiştir.

Değerli halkımıza önemle duyurulur.

BASIN DANIŞMANLIĞI"

 
Gösterim : 2344
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21702171, Bugün: 2207 kez ziyaret edilmiştir.