Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2012 Cuma 13:20
Ak Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Adem ÖZTÜRK Gündemi Değerlendirdi
Karadeniz Ereğli Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Adem ÖZTÜRK, yapılan hizmetler ve projeler konusunda bilgilendirme ve bölgemizde gelişen olayları değerlendirme toplantısı düzenledi.

Keşan Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıda İlçe Başkanı ÖZTÜRK; “Ak Parti iktidarımızın ülke genelinde olduğu gibi bölgemize yönelik çalışmaları ve yatırımları devam etmektedir. Bugüne kadar yapılan yatırımlar ve çalışmalar ile detaya girmek istemiyorum. Ancak yapımı devam eden ve proje aşamasında olan birkaç yatırımdan bahsetmek istiyorum.”dedi.

Yapımı devam eden ve proje aşamasında olan birkaç yatırıma değinen ÖZTÜRK, projeler hakkında şu değerlendirmeyi yaptı;

Modern Devlet Hastanesi

Hatırlayacağınız gibi 400 yataklı, modern hastane inşaatımız hızla devam etmektedir.Bu inşaat 2013 yılı sonunda yada 2014 yılı başı itibari ile bittiğinde ilçemize ve yöremize sağlık alanında büyük katkısı olacaktır.

Fen Lisesi

Fen Lisesi inşaatımız ise, planlanan süreden önce bitirilip 2013/2014 eğitim döneminde hizmete açılmasını umut ediyoruz. Sözkonusu projede Spor Salonunun kaba inşaatı bitmek üzere. Derslik ve yatılı pansiyonun temeli ise atılmış durumdadır.

Yeni Adliye Binası

Adliye Binası inşaatına ilişkin olarak, küçük bir gecikme olmuştur.Zira ihaleye itiraz henüz kesin karara bağlanamamıştır.Bu süreç neticelendikten sonra projenin hızla tamamlanmasını bekliyoruz.

Kandilli Yolu

Kandilli yolu sorunu Sayın Vekilimizin yakın ilgisi ve Özel İdaremizin gayretleri ile büyük oranda çözülmüş, stabilizesi tamanlanmış, araç trafiğine açılmıştır.En kısa zamanda da asfalt kaplaması yapılarak daha verimli şekilde hizmete girecektir.

Karadeniz Ereğli Devrek Yolu

Karadeniz Ereğli-Devrek yolunda ise çalışmalar devam etmekte olup, yer sahiplerinin muvafakati işlemlerinde biraz gecikmeler olmuştur. Çaylıoğlu Subaşı arası ihalesini alan yüklenici firma gecikmeden dolayı uyarılmıştır.Yol yapımı bu nedenle gecikmiş gibi görünse de planlanan süre olan 2013 sonunda yolun ulaşıma açılmasını umuyoruz. Ormanlı-Eğerci(Devrek) arasında planlanan yol için orman bakanlığından gerekli izinler alınmış olup en kısa sürede yapımına başlanacaktır.

Karadeniz Ereğli Akçakoca Yolu

Karadeniz Ereğli-Akçakoca yolunda ise çalışmalar hızla devam etmekte olup, mevcut tünellere ek olarak kalan dört tanesi de hizmete açılmıştır.Bunun akabinde Alaplı-Bölge Trafik güzergahındaki çalışmalar hız kazanmış olup, o kısımda en kısa sürede tamamlanacaktır.

Karadeniz Ereğli-Zonguldak yolunun yapımı ise hızla devam etmektedir.Yolun altyapı ve sanat çalışmaları bittikten sonra aynı Karadeniz Ereğli-Akçakoca yolunda olduğu gibi satıh sıcak asfaltla kaplanacaktır. Devrek yol ayrımındaki kavşakta trafiği rahatlatmak için viyadük çalışmaları devam etmekte olup, buna ilişkin proje ve etüd çalışmaları yapılmaktadır.

Tüm bu çalışmalar ve yatırımlar devam ederken ve özelliklede Ak Parti iktidarının en başarılı icraatı olan ulaşım konusunda yapılan çalışmalar ve yatırımlar Cumhuriyet Tarihinde yapılanları geçmişken(karayolu ağı-deniz ulaşımı-hava ulaşımı-demiryolu ağı olmak üzere) mevcut kış şartları sebebi ile yıpranan Gülüç Köprüsü - Kepez arasındaki bozukluklar bahane edilerek mevcut Belediye Başkanı ve CHP Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatınca sanki Karadeniz Ereğli dışlanıyormuş, Karadeniz Ereğli’ye hiç hizmet ve yatırım yapılmıyormuş ve bunun sebebi mevcut Belediyenin CHP’li olması havası oluşturularak, Gülüç Köprüsü üzerinde yol kapatmak sureti ile bir eylem yapılmıştır.

Alt yapı Çalışmalarını Yaptın mı?

Bu kadar yatırımı ve hizmeti yapan iktidar yaklaşık 3-4 kilometrelik bir yolu yapmasını da bilir. Sayın Belediye Başkanı sen üzerine düşen altyapı çalışmasını yerine getirdin mide gecikmeden dolayı hesap soruyorsun_ Basın bürosu aracılığı ile dile getirdiğin Karayollarından ve Valilikten bu konuya ilişkin resmi bir yazı yok bahanesinin arkasına sığınma. O dönem Sayın Vekilimiz Fazlı ERDOĞAN, Kaymakam Osman EKŞİ, Limak Şantiye Şefi, Gülüç Belediye Başkanı, Alaplı Belediye Başkanı ve sizin de hazır olduğunuz toplantıda bu durum dile getirilmiş olup, Alaplı ve Gülüç Belediyesi hemen bu yatırımları tamamlamış ve söz konusu Belediyelerden geçen duble yollar proje çerçevesinde hemen tamamlanmıştır.

HANGİ İCRAAT İÇİN RESMİ YAZI BEKLEDİN

Sayın Belediye Başkanım, bugüne kadar yaptığın hangi icraat için bir yerden resmi yazı bekledin. 18 yıldır düzenlediğin festival için Bakanlık yada Valilik sana bunu yap mı dedi. Devrek yol ayrımında işyerlerini yıkarken sana resmi yazı mı gönderdiler. Pazaryeri esnafını zora sokan, yeni projeni uygulaman için sana resmi bir yazı mı geldi?

Cehennemağzı Mağaralarında bir Amfi Tiyatro yapılıyor. Bunun kaynağı nereden. Bu yatırımı Çaycuma’dan Karadeniz Ereğli’ye kim aldı. Çaycuma Ak Partili Belediye, Karadeniz Ereğli CHP’li.

Sayın Belediye Başkanı, sen öncelikle kendi sorumluluk uhdende bulunan yollarla bir ilgilen. Bırak ucuz şov yapmayı. Balı yoluna, Yeni Mahalleler olarak uhdene kattığın yerlerin yoluna bir bak. Topçalı, Hamzafakıhlı, Belen, Yeni Mahalle yoluna bak. Oradaki çukurlarda balık olmaz belki ama iyi kuyu kebabı olur.

Topçalı yoluna isyan eden Havva Teyzeye ilk cevap Şakir BAŞOL’dan gelmiş. Belediyemiz bu yaz yapacak demiş.

- Hayırdır? Sen Muhtarlar Derneği Başkanı mısın yoksa Belediyenin Sözleşmeli Basın Bürosumusun?

OTOPARK İLE ÇOCUK PARKINI KARIŞTIRDIN

Sayın Belediye Başkanı, görevde olduğun 18 yıl boyunca sen Karadeniz Ereğli’ye ne kazandırdın. Bir Terminale bile başlayamadın.Bir yıldır Terminal yapılıyor, afişi yol kenarını süslüyor, ama hiçbir gelişme yok. İnşaatlardan aldığın otopark ücretinin şehirde karşılığı yok.O kesintiler gelir kalemini artırasın diye değil, şehrin otopark sorununa çözüm üretesin diye var. Herhalde sen Otopark ile Çocuk Parkını karıştırdın.Karadeniz Ereğli’ye hiçbirşey yapmadığın gibi merkezi Hükümet tarafından yapılan yatırımların yanında poz verip sahiplenmeye çalışıyorsun.

Erdemir’in Karadeniz Ereğli’ye Ekonomik Desteklerini Bekliyoruz

Son günlerde gündemde olan Erdemir-Halil POSBIYIK polemiğine gelince, Sayın Erdemir yöneticileri; Karadeniz Ereğli’ye karşı olan sosyal ve ekonomik sorumluluklarınızı daha önce olduğu gibi yerine getirmenizi bekliyoruz.Karadeniz Ereğli varsa Erdemir vardır. Bu yüzden sizleri sosyal etkinliklerdeki desteklerinizle görmek istiyoruz. Daha önce ki gibi mal ve hizmet alımlarınızı Karadeniz Ereğli’deki sanayici ve tüccarlardan yapmak üzere Karadeniz Ereğli’ye ekonomik desteklerinizi bekliyoruz. Sırf Halil POSBIYIK’la kavganız var diye şehre sırt çevirmeyin, kamuoyunu karşınıza almayın. Zira Karadeniz Ereğli sadece Halil POSBIYIK’tan ibaret değildir. Karadeniz Ereğli 170 bini aşan nüfusu ile köylüsü, esnafı işadamı memuru işçisi ile bir güçtür değerdir potansiyeldir. Gelin bu potansiyeli yanınıza alın ve gücünüze güç katın.

Sayın Belediye Başkanı, sırf şahsi hırslarınız yüzünden Erdemir’e cephe almanız sizi sürekli yalnızlaştırır.Daha size yapacaklarımın yarısı aklımda değil, tarzında yaptığız açıklamalar etik değil ve hukuken de suçtur. Sizin kavganızdan önce her şey yasal ve uygundu da şimdi mi değil. Ya da yasal değildi siz göz yumdunuz. Eğer durum böyle ise o dönemde bunlara ilişkin işlem yapmamakla görevi ihmal ettiğinizin ve Belediyeyi gelir kaybına uğrattığınızın farkında mısınız.? Bu konuya ilşkin adli ve idari makamları göreve çağırıyorum ve bu konunun takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyorum.

Belediye Başkanının kavgası sadece Erdemir’le değil ki.Sayın Başkan hiçbir resmi karar olmaksızın malumunuz olduğu üzere İstanbul yolayrımında ve Çetin Apatay Bulvarında araç dönüşleri için mevcut yolları şifahi emirle kapattırmıştır.Niye? Orada işyeri bulunanlarla yaşadığı polemik yüzünden.Çok şükür ki Devrekyolayrımı Trafiğini oldukça yoğunlaştıran ve vatandaşı çileden çıkaran bu uygulama mahkeme kararı ile ortadan kaldırılmıştır.Ancak bu uygulama nedeni ile maddi kayba uğrayanların Belediyeden zararlarının tazminini talepleri durumunda belediyenin kasasından para çıkacaktır.

Balıkçı Lokantalarının yapımından kapanışına kadar geçen sürede hep yasal olmayan işlemler yapılmış, en büyük zararı da balıkçı esnafımızın gördüğü gibi Karadeniz Ereğli halkı da, balık kentinde balık yiyemez konuma getirilmiştir.

Revizyon

Revizyon meselesine gelince de, bilindiği gibi bugün 1000 lik paftalara ilişkin komisyon çalışmaya başlayacaktır.Evet Karadeniz Ereğli’de geniş kapsamlı bir revizyona ihtiyaç vardır.Ancak Belediye Başkanının kamuoyunda büyük beklentiler oluşturduğu, bugünkü revizyon çalışması hukuki yanlışlıklar ve bürokratik eksiklerle doludur.Bu haliyle revizyon soruna bir çözüm değil sorunun kaynağı olur.Bu nedenle Meclis Üyesi arkadaşlarımız 5000 lik planlardaki eksik olan kurum görüşlerinden ve de komisyon üyemiz Esra ALPAGO’nun görüşü ve onayı alınmadan Meclise getirilip oylamaya sunulduğu için itiraz edilmiştir. Hukukende Komisyon Raporu yok hükmündedir. Haliyle Meclis Kararı geçerli değildir, bununda kararını da İdare Mahkemesi verecektir. Gelinen süreç ve ilerleyen günler bizim haklılığımızı ortaya çıkaracaktır.

Sayın Belediye Başkanının bu agresifliğini birazcık anlayabiliyorum.Zira kendisi de görmektedir ki yaptığı bu ve benzeri hatalarla 2014 yılında artık o koltukta olamayacak. Bu hatalarının sebebi ya oldukça ilerleyen yaşı ya da Danışmanları ve Teknik Ekibinin yanlış yönlendirmesi. Size tavsiyem bu iki durumu gözden geçirmeniz ve normalleşmeniz Eğer bu şekilde davranırsanız 2014 sonrası Karadeniz Ereğli kamuoyu sizi hayırla yad edebilir. Gönüllerde ve akıllarda güzel bir iz bırakıp tarih sayfalarındaki yerinizi alırsınız.

Revizyon meselesinde söyleyecektim. Karadeniz Ereğli’nin geleceği için en iyi reçete Karadeniz Ereğli için en iyi revizyon Halil POSBIYIK’ın Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığından gitmesidir.”dedi.

 
Gösterim : 2262
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21693501, Bugün: 903 kez ziyaret edilmiştir.