Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba 17:44
ÇARŞI ESNAFI ŞAŞKIN! AFAD Ödemelerde Memnun Etmedi!
Geçtiğimiz haftalarda yaşanan doğal afet sonrası yaralar sarılmaya başlansa da selden en çok zararı gören çarşı esnafı bu işten hiç de memnun değil. Özellikle yaşanan olaylar sonrası kent Afet Bölgesi ilan edilse de zararları çok büyük olan çarşı esnafı yapılan ödemeler karşısında adeta isyanlarda.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan doğal afet sonrası esnaftan alınan beyanlar akabinde AFAD yardımları dün itibariyle ödenmeye başlandığı öğrenildi.

Ancak yapılan bu yardımların esnafın yaptığı zarar beyanıyla çok orantısız olduğu görüldü.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz çarşı esnafına göre; 4 milyon zarar beyan eden esnafa 225 bin lira yatarken, toplam zararı 20.000 lirayı geçmeyen esnafa 100.000 lira gibi orantısız bir rakam ödendiği ifade edildi.

Esnaflar; “AFAD tarafından bölgedeki esnafa yapılan yardımların haber aldığımız kadarıyla en yüksek miktarı 300.000 lira. Çarşı merkezinde en az 250 bin lira kadar hasarı olan esnafa 22.500 lira gibi komik bir rakam ödendi. Bunu neye göre yaptılar anlayamadık. İyi ki afet bölgesi ilan edilmişiz, birde öyle olmasa idi vay halimize” diyerek serzenişte bulundular.

Ayrıca dün ödeme yapılırken herhangi bir kısıtlama uygulanmazken bugün itibarıyla sigortası olanlara ödeme yapılmayacağı bilgisi esnafın kulağına geldi. Bu bilgi ile ikinci bir şok yaşayan ve bu olaylara çok tepkili olan çarşı esnafı özellikle süreç boyunca yanlarında olan yöre milletvekilleri Saffet BOZKURT ve Eylem ERTUĞRUL’dan bu konun da üzerine ivedilikle eğilmelerini beklediklerini ifade ettiler.

 
Gösterim : 702
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21697540, Bugün: 193 kez ziyaret edilmiştir.