Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2023 Cuma 18:16
'Atatürk' konulu resim sergileri açıldı
Kdz. Ereğli Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıldönümünde AKM’de Atatürk konulu 2 resim sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bilim ve sanata çok önem verdiğini belirterek, “Kdz. Ereğli olarak biz atamızın izindeyiz” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde, Karadeniz Ereğli Atatürk Kültür Merkezi’nde Atatürk konulu resim sergileri açıldı.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu ve yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Erdoğan ve yönetimi, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve STK temsilcilerinin katıldığı açılışta Tuncay Çetinkaya ve Mahmut Şevket Kocaman’ın eserleri sanatseverlerle buluştu.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Kdz. Ereğli Belediyesi olarak, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde çok değerli 2 sanatçımızın sergilerini açıyoruz. Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Naht Sanatçısı Tuncay Çetinkaya’nın Naht Sanatıyla Yapılmış Atatürk Eserleri ve Fotoğrafları sergisini, Mehmet Ali Özbaşakçı Sergi Salonu’nda Mahmut Şevket Kocaman’ın karakalem Atatürk Resimleri sergisini açıyoruz. Atatürk, bilime ve sanata son derece önem verirdi. Kdz. Ereğli halkı da bilim ve sanat yolunda hızlı adımlarla gidiyor. Büyük atölyeleri olan arkadaşlarımız, dostlarımız var. Sanatı geliştiriyoruz ve arkadan gelen nesillere gönderiyoruz. Atatürk’ümüzün ölüm yıldönümünde sanatçılarımızın eserleriyle sizleri belediye olarak buluşturduğumuz için son derece mutluyuz. Kıymetli sanatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

Kurdelelerin kesilmesiyle katılımcılar sergileri birlikte gezdi. Sergiler 2 gün halkın ziyaretine açık kalacak.

 
Gösterim : 326
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21684697, Bugün: 263 kez ziyaret edilmiştir.