Kayıt Tarihi: 4 Ekim 2023 Çarşamba 17:12
İSVEÇ'DEN EREĞLİ'YE DOĞA KATLİAMINA DUR DEMEK İÇİN YÜRÜYOR
Ereğli’nin Kıyıcak Köyü’nde doğan ve uzun yıllardır İsveç’de yaşayan Alparslan Ağaç, doğduğu köyde kurban cüruf eleme tesisini ve taş ocağını protesto etmek için İsveç’den Ereğli’ye protesto yürüyüşü başlattı. Ağaç, ‘doğduğum topraklarda doğa katliamına ‘dur’ demek için yürüyorum’ dedi.

Kıyıcak Köyü’ndeki çevre ve doğa katliamını protesto etme için İsveç’den Ereğli’ye yürüyen Alparslan Ağaç, amacının çevre konusunda farkındalık yaratmak ve yetkililerin dikkatini çekmek olduğunu söyledi.

İsveç’den protesto yürüyüşünü başlatan Alparslan Ağaç, haber merkezimize gönderdiği videoda şunları söyledi;

‘KÖYÜMÜ OSMANLI ÇİLEĞİ KOKUSU İLE HATIRLIYORUM’

‘‘Doğduğum topraklarda doğa katliamına dur demek için yürüyorum. Bu katliama karşı çıkan ; Akrabalarıma, köyüme, Karadeniz Ereğli’de çevre gönüllülerine destek için yürüyorum. Farkındalık yaratmak için İsviçre’den Karadeniz Ereğli’ye yürüyorum. Köyümü, çocukluğumda bir kez görmüştüm. Bizim köy Kıyıcak, bahar aylarında çilek tarlalarından yayılan Osmanlı Çileği kokusu ile hatırlıyorum. Bizim Köy Kıyıcak, fındık üreticisidir. Tarım ilaçları kullanmadan fındık üreten tarlaları vardı. Benim köyümü, çocukluğumdan hatırlıyorum, Cennet bahçesiydi. Kıyıcak ve çevresinin tehlikeli atık olan cüruf deposu olmaması, taş ocağı ile tahrip edilmemesi için yürüyorum. Hükümet yetkililerinden yerel yetkililerden bu katliamı durdurmasını istiyorum.’’

 
Gösterim : 341
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21691161, Bugün: 3315 kez ziyaret edilmiştir.