Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2023 Cumartesi 23:33
ERTUĞRUL; Birleşe Birleşe Kazanacağız
CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Eylem Ertuğrul, Aday Tantım Toplantısında, iktidara geleceklerini “Emeğin başkentinden tüm ülkeye sesleniyorum. Ben Eylem Ertuğrul; ama biz, hepimiz Kemal Kılıçdaroğlu’yuz. Biz, hepimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üz. Biz, ulu önderimizin; ‘iki büyük eserimden biri’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nin birer neferi olarak dün nasıl hazırsak bugün de hazırız. İnanıyoruz. Başaracağız.” sözleri ile ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İL Başkanlığı tarafından Aday Tanıtım toplantısı düzenlendi. 15 Nisan Cumartesi günü Alaborina Restaurant’ta düzenlenen yoğun ilgi gören toplantıya parti yöneticileri CHP Milletvekili Adayları Deniz Yavuzyılmaz, Eylem Ertuğrul, Doğa Şanlıoğlu, Merve Kır, Cemalettin Sağtekin ve partililer katıldı. CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, 14 Mayıs Seçimlerinde iktidarı ele edeceklerini ifade ettiği konuşmasına, “Bu yol, iktidar yoludur. Bu yol, yirmi bir yıldır ülkeyi saran kara bulutların üstüne güneş doğduracak yoldur. Bu yol, büyük Atatürk’ün çizdiği çağdaş medeniyet ülküsünün yeniden canlanacağı yoldur. Bu yol, yıllar geçtikçe eksiklikleri daha fazla hissedilen milli değerlerimizin yeniden kalplere nakşedileceği; toplumsal barış ve ülke bütünlüğünün, kardeşliğin ve birlikteliğimizin yeniden tesis edileceği bir geleceği getirecek gündür.” sözleri ile başladı.

“REHBERİMİZ ATATÜRK, KAPTANIMIZ KILIÇDAROĞLU’DUR”

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteminin gerekliliğini savunan Ertuğrul, “Bu yolculuğun ana güzergahı, kuşku yoktur ki, bize dayatılan mevcut rejimi ortadan kaldırıp daha da güçlendirilmiş parlamenter sistemle Türkiye’yi buluşturmaktır. Rehberimiz Atatürk, kaptanımız genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Aylardır ortaya koyduğu mücadele ile önce sevgi dilini tercih ederek yeni yüzyıl için birlik olmayı sağlayan ve Türk siyasetinin ufkunu açan sayın genel başkanımız, 15 Mayıs sabahı doğacak güneşi Cumhurbaşkanımız olarak selamlayacaktır. Biz buna inanıyoruz. Bu inancınızı sizler de asla kaybetmeyiniz!” dedi.

İKTİDARIN EKONOMİ VE TARIM POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ

Ertuğrul alkışlarla destek gören konuşmasında iktidarı da eleştirerek, Bu iktidar hepimizi çok yordu; bezdirdi. Yoksunluklar içinde mücadele etmekten bıktırdı. Bu iktidar, vatandaşı yoksullaştırıp yandaşını zengin etmeye devam etmekle bizleri yeteri kadar kahretti. Bu iktidar çocuklarımızı, daha doğmamış torunlarımızı bugünden borçlandırma zihniyetiyle, cumhuriyetin hamurunda bulunan tüm tesisleri peşkeş çekip kendi öz değerlerimizi yok ederek bizi güçsüzleştirdi. Çocukluğumuzun; ‘Kendi kendine yeten ülkelerinden biri’ olan Türkiye’yi Ukrayna’nın yağına, Rusya’nın buğdayına mahkum ederek bir de utanmadan bizleri dış güçlerin maşası kendilerini ise milli ve yerli olarak gösterme gafletiyle zaman zaman da kendisine güldürdü. İşte tam da bu yüzden… Bezginlikten kurtulma zamanı gelmiştir. Kendimizi kahretme ve üzülme dönemi bitmiştir. Bu ülkenin milyarlarca dolarını kendi sermayedarlarına peşkeş çekenlerle; Türkiye’yi kanunsuzluklar içinde bırakanlarla kanun önünde hesaplaşma günü gelmiştir. Öz değerlerimize dönme, Türkiye’yi kuruluş ayarlarına döndürme dönemi başlamıştır. Tarımdan eğitime, sağlıktan sanayiye, yeni yüzyılın Türkiye’si Cumhuriyet Halk Partililerin ellerinde şekillenecektir. Türk milletinin gülme zamanı artık gelmiştir! Biz buna inanıyoruz.” diye konuştu. “HEPİMİZ ATATÜRK’ÜZ” Sözlerinin sonunda iktidara hazır olduklarını vurgulayan Ertuğrul şöyle seslendi: Emeğin başkentinden tüm ülkeye sesleniyorum. Ben Eylem Ertuğrul; ama biz, hepimiz Kemal Kılıçdaroğlu’yuz. Biz, hepimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üz. Biz, ulu önderimizin; ‘iki büyük eserimden biri’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nin birer neferi olarak dün nasıl hazırsak bugün de hazırız. İnanıyoruz. Başaracağız. Sana söz Devrek… sana söz Çaycuma, Gökçebey, Alaplı… Sana söz Kozlu, Kilimli, Ereğli! Sana söz canım Zonguldak! Sana söz güzel memleketim! Sana söz! Bu ülkeye yine baharlar gelecek! Sana söz! Bu ışık bir daha hiç sönmeyecek! Sana söz! Sana söz güzel ülkem! Bu umut hiç bitmeyecek!”

 
Gösterim : 346
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21686278, Bugün: 1844 kez ziyaret edilmiştir.