Kayıt Tarihi: 24 Mart 2022 Perşembe 20:18
SİYAH BEYAZ FOTOĞRAFLAR
Gazetelerin, kitapların bile internet aleminden okunduğu, çeyiz sandıklarında itinayla saklanan fotoğrafların gün yüzüne çıkarılıp boy boy paylaşıldığı bir sanal dünyada üçüncü bir albüm bastırıldı.

Kdz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Erol, dernek yayınlarından 'Siyah Beyaz Fotoğraflarla Anılarda Karadeniz Ereğli' Fotoğraf Albümünün tanıtımı ve imza gününün Atatürk Kültür Merkezinde yer alan Osman Zeki Oral salonunu 26 Mart-3 Nisan 2022 tarihleri yapılacağını açıkladı. Aydın Erol,tüm hemşehrilerini açılışa ve sergiye davet ederken görüşlerini şöyle ifade etti:

“1990 yılında bastırdığımız ilk albümümüzde yer alan fotoğrafların bulunması , toparlanması ve o günün teknolojisine göre tab edilmesi küçümsenecek bir uğraş değildi kuşkusuz. Zorun başarılması, ikinci albümümüzün bastırılmasına dair tereddütlerimizi bir anda ortadan kaldırıverdi. Yıl 2006 olmuştu ve bu sefer saklı köşelerinde eski fotoğrafları olan hemşerilerimiz bizlere cömert davranmışlardı. Hiç düşünmeden ikinci albümümüzü bastırdık. Bugün ise bambaşka bir dünyada yaşıyoruz. Sanal alem denen bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Gazetelerin, kitapların bile internet aleminden okunduğu, çeyiz sandıklarında itinayla saklanan fotoğrafların gün yüzüne çıkarılıp boy boy paylaşıldığı bir sanal dünyada üçüncü bir albüm bastırılması ne kadar doğru olabilirdi? Bu soruyu kendimize sormadan edemezdik. Ancak bu sorunun cevabı derneğimizin kuruluş felsefesinde daha ilk günden verilmişti zaten. Öncü olmayı ve kalıcı eserler bırakmayı en baştan kabullenmiştik. Çocuklarınıza, torunlarınıza bırakabileceğiniz bu üçüncü albümümüz bu duygularla oluşturulduk.

Açılışı, Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral salonunda 26 Mart 2022 cumartesi günü saat 14.00 tarihinde yapılacak “Siyah Beyaz Fotoğraflarla Anılarda Karadeniz Ereğli” sergi ve fotoğraf albümünün imza ve tanıtım faaliyetimiz 26 Mart 2022 ve 3 Nisan 2022 tarihleri arasında saat 11.30 ve 19.00 saatleri arasında olacaktır. Dernek üyelerimizi ve hemşehrilerimizi bekliyoruz.”

 
Gösterim : 757
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21662206, Bugün: 2721 kez ziyaret edilmiştir.