Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 19:12
Sosyal Medya Fenomeni Mustafa UYSAL sordu, Kent Konseyi Başkanı Osman YAVUZ net bir şekilde yanıtladı! “SAHİLDE CAMİ YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİM!”
Sosyal Medya Fenomeni ve Karadeniz Ereğli Sahiline cami yapılması konusunda CAMİME DOKUNMA kesiminin başını çeken Mustafa UYSAL’dan Ereğli gündemi değiştirecek bir açıklama geldi. UYSAL yine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kent Konseyi Başkanı Osman YAVUZ’un Sahilde Cami Yapılmasına Karşı olmadığını iddia etti.

Mustafa UYSAL’ın paylaşımına göre sahilde Cami Yapılmasına Karşı olmadığını ifadelerinin kullanıldığı görüşmenin detaylarını şu şekilde anlatıyor; “Telefon ile ulaştığım ve sorularımı açık yüreklilikle cevaplayan Kdz. Ereğli Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda CHP’den önceki dönem Belediye Meclis Üyeliği yapan Osman Yavuz, anfi tiyatronun oraya yapılması planlanan Camiye karşı olmadığını söyledi.

Anfi Tiyatronun olduğu yere denizi doldurarak Cami yapılması projesini Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın hazırladığını ve Belediye Meclis toplantısında kamuoyu ile paylaştığının altını çizen Yavuz, “ Ben sahile yapılacak olan camiye karşı değilim. Güzel bir mimari proje ile şehre güzellik katacağına inanıyorum” dedi.

Önceki dönem CHP’den Belediye Başkan adaylığında ismi konuşulan ve şuan Kent Konseyi Başkanlığı yapan Osman Yavuz’u fikirlerini açıkça beyan ettiği için kutluyorum. Ak Partili birçok isim sessiz kalırken CHP’li olan ve Kent Konseyi Başkanlığını sürdüren Osman Yavuz gibilere Belediye Başkanlığı yakışır!”

KENT KONSEYİ BAŞKANINA TELEFON İLE ULAŞTIK

Sorumlu gazetecilik gereğince haber değeri taşıyan bu paylaşımı kullanabilmek adına teyid almak için Kent Konseyi Başkanı Osman YAVUZ’a telefon ile ulaşıp bu söylemlerin doğruluğunu surduk.

YAVUZ; “Evet böyle bir konuşma oldu aramızda. Bu benim şahsi fikrimdir. Benim Camiye karşı olmak gibi bir durumum olamaz. Sosyal demokrat biri olarak ben namaz kılıyorum. Yarın oraya o cami yapılır ise ve ben birileri gibi şimdi buna karşı tavır alırsam orada nasıl namaz kılacağım!

Ayrıca benim bu konuda fikrim bununla da sınırlı değil. Oraya Cami yapılırken Başkan POSBIYIK’ın ilk projesinde olduğu gibi marina ve çevre düzenlemeleri de yapılmalı. Ben bu şekli ile bu projenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi Cami Projesine karşı olmam söz konusu değil.” Dedi…

 
Gösterim : 1157
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21752463, Bugün: 2572 kez ziyaret edilmiştir.