Kayıt Tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 21:00
TBMM’ye Gönderilen Alemdar Zarfları Meyvesini Vermeye Başladı…Aksaray Milletvekili Erel, TSO Başkanı Keleş'in mektubunu meclis gündemine taşıdı…
Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş'in geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 600 milletvekiline Gazi Alemdar Gemisi'ne İstiklal Madalyası verilmesi talebini içeren mektup göndermesinin ardından konu TBMM’de gündeme getirildi.

18 Haziran 2021 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na; Kurtuluş Savaşında gösterdiği kahramanlıklar nedeniyle Alemdar Müze Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi ile ilgili İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan tarafından kanun teklifi verildi.

TBMM’de kürsüye çıkarak söz alan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş’in kendilerine yolladığı mektubu okudu ve şu ifadelere yer verdi:

“Hem AK Partili, hem CHP’li, hem İYİ Partili olarak, Kurtuluş Savaşı’nın tek deniz savaşı olan 21 Ocak 1921’de Fransızlarla yapılan mücadelede bu gemi Türklerin eline geçmiş ve daha sonra da bizim milli mücadelede büyük faydalar sağlamış, Zonguldak Milletvekillerinin kanun teklifi Gazi Alemdar Gemisi’nin İstiklal Madalyası ile onurlandırılması yönünde talepleri var. Bizim de aynı konuda taleplerimiz var, bu konuya duyarsız kalınmasın. Grup Başkanvekillerini göreve davet ediyorum. Milli mücadelemizin tek deniz savaşı olan Kurtuluş Savaşı’nda en önemli gemisi olan Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi Kdz. Ereğli ile birlikte milli mücadeleye gönül veren, kanlarıyla, canlarıyla bedel ödeyen, bu vatanı bize emanet edenlere de bir şükran borcumuzu ödemiş olacağız.”

 
Gösterim : 852
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644908, Bugün: 234 kez ziyaret edilmiştir.