Kayıt Tarihi: 31 Mart 2021 Çarşamba 21:17
KDZ. EREĞLİ TARİH DOĞA VE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA DERNEĞİ 23.GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KDZ. EREĞLİ TARİH DOĞA VE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA DERNEĞİ 23.GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlçemizin köklü sivil toplum örgütlerinden 1987 yılında kurulan Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneğinin 23.Olağan Genel Kurul Toplantısı 31 Mart 2021 Çarşamba günü saat 12.00 de Süleymanlar Mahallesinde bulunan Karadeniz Ereğli Gümeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği dernek evi ve bahçesinde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapıldı. Derneğin yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU

Başkan: Aydın EROL

II. Başkan: Sadun DURAN

Genel Sekreter: Dilek BAKAR

Sayman: Yeşim KOŞMA

Üye: Mahmut DAŞDELEN

Üye: Kurtuluş AYYILDIZ

Üye: Gürdal ÖZÇAKIR

DENETİM KURULU

Mustafa ÖZÇELİK

Hamdi ÇAKIR

Gündüz KÖK

Kurulda son üç yıllık çalışmaların gözden geçirilmesi ile beraber yeni dönemde öncelik verilecek konular belirlendi.

Bu konuda Dernek Başkanı Aydın EROL şunları söyledi: “Derneğimiz tarafından hazırlanan “Fotoğraflarla Anılarda Ereğli-3” albümünü 2020 yılında bastırmayı ve siz değerli üyelerimiz ve kentimiz sakinleri ile paylaşmayı çok arzu ettik. Ancak Pandemi ortamından dolayı buna fırsat bulamadık. 2021 yılının ilk yarısında her türlü hazırlığı tamamlanan bu kitabın basım işlemlerini tamamlamayı ve sizlerle buluşturmayı hedefliyoruz.

Ereğli’nin Düşman işgalinden kurtuluşunun 100 yıl anısına yapmış olduğumuz bir diğer çalışmada kentimizin uzun tarihi geçmişi içinde yer alan antik dönemine ışık tutacak Avusturyalı bilim insanı Prof. Dr. Wolfram HORPFNER tarafından saha çalışmaları sonucunda kaleme alınan “Herakleia Pontike -Ereğli” adını taşıyan kitabın Türkçeye çevirisinin yapılarak basılmasıdır. Böylece, yerel bazda kentimize ulusal bazda ülkemize ve tarih araştırmacılarımıza kaynak kitap olarak kazandırılması çalışmamızdır.

Bu çalışmayı büyük bir titizlikle yürüten dernek yönetim kurulu üyemiz yerel tarihçi Ecz. Sadun DURAN’a derneğimiz adına çok teşekkür ediyoruz. 2021 yılının ilk yarısında her türlü hazırlığı tamamlanan bu kitapçığın da basım işlemlerini tamamlamayı ve sizlerle buluşturmayı hedefliyoruz.

 
Gösterim : 1099
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548640, Bugün: 2745 kez ziyaret edilmiştir.