Kayıt Tarihi: 12 Mart 2021 Cuma 14:51
Ne vatandaş bu ışıklara alışabildi, ne de sürücülerde sabır kaldı!
Devrim Bulvarındaki bu yaya kaldırımında bulunna sinyalizasyon sistemi daha çok baş ağrıtacağa benziyor!

Kdz. Ereğli’nin en işlek caddesi olan şehir merkezindeki Devrim Bulvarı uzun yıllar cadde boyunca sıralanan belirli sayıdaki yaya kaldırımı ile ışık sistemi olmaksızın kentteki yayalara hizmet veriyordu.

Yakın zamanda Devrim Bulvarınım üzerindeki yaya kaldırımlarından ana arteri sayılabilecek araçlarında dönüş yaptığı ve Pazaryerine akışın da sağlandığı göbek diye tabir edilen bölgesindeki yaya kaldırımına sinyalizasyon yerleştirilmişti.

VATANDAŞ BİR TÜRLÜ ALIŞAMADI

Bu bölgeye yapılan sinyalizasyon sisteminden sonra vatandaşlar bir türlü bu sinyalizasyona alışamadı. Araçlara yeşil yanmasına rağmen eski alışkanlıklarından olsa gerek direk yolun karşışına geçmeye çalışan vatandaşlarla zaman zaman sürücüler arasında tartışma yaşanıyor…

YAYALARIN ÇOĞU MANUEL SİNYALİZASYON DÜĞMESİNDEN BİHABERLER…

Bu bölgedeki ayaya kaldırımına sinyalizasyon sistemi kurulurken yayalar için el hareketine duyarlı sensörlü manuel lamba düğmesi de koyulmasına rağmen bir çok vatandaş bu uygulamadan habersiz ışığın yeşil yanmasını bekliyor! Beklerken de sıkılıp araç gelmeyince yolun karşısına geçmek için hareket ediyor. Bu sırada karşıdan gelen araç sürücüleri ile yayalar arasında de sık sık tartışmalar yaşanıyor.

MANUEL SİNYALİZASYON SİSTEMİ DE ÇAKARALMAZ TÜFEK GİBİ!

Her ne kadar yayalara anlık geçiş üstünlüğü kazandırmak adına yapılan el hareketine duyarlı sensörlü manuel lamba düğmesine yapılan eylemlerde çoğu zaman sonuçsuz kalabiliyor. Eski tüfekler gibi bir ateş alıp 2 ateşlemeyen tabir-caiz ise “çakaralmaz tüfekler gibi” bu sensörlerde çoğu zaman iş görmüyor. Yayalar manuel olarak kendilerine kırmızı olan ışıkları yeşile döndürmek isteseler de bunu başaramayabiliyorlar.

SÜRÜCÜLERE SABIR KALMADI

Yolda kendilerine yeşil yandığı halde rahat bir şekilde ilerleyen sürücüler birden bire yola atlayan yayaları görünce ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Çoğu sürücü yayalara mecburi olarak yol verse de, ara sıra sürücüler ve yayalar arasında da tartışmalar yaşanabiliyor.

BİRİ BU İŞE EL ATMALI!

Kentimizde daha fazla sıkıntılara yol açmamak, sürücü ve yayaları karşı karşıya getirmemek adına yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulmaları gerekiyor.

 
Gösterim : 1325
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550414, Bugün: 357 kez ziyaret edilmiştir.