Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2012 Salı 16:17
Halil POSBIYIK Erdemir Genel Müdürü Oğuz ÖZGEN'e Fena Yüklendi! “Ereğli halkına saygısızlık yapılıyor...”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası’nın (Erdemir) 47. Kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri ile ilgili olarak kendisine ve Belediye Meclis üyelerine davetiye verilmediğini ifade etti.

POSBIYIK, Belediye Meclisi’in, “İmar Revizyonuna İlişkin itirazların görüşüldüğü” olağanüstü toplantıda gündem dışı yaptığı konuşmada ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz ÖZGEN’e yüklendi.

POSBIYIK, Oğuz ÖZGEN’in ERDEMİR’i Ereğli’den koparttığını belirterek, “Erdemir’i Karadeniz Ereğli’den koparanların başında Oğuz Özgen var” dedi.

POSBIYIK, konuşmasını şöyle sürdürdü:

ERDEMİR, KARADENİZ EREĞLİ’DEN KOPMAYA BAŞLADI”

“Erdemir’de çalışırken, hatırlıyorum, 15 Mayıslarda ERDEMİR’in kutlamaları yapılırdı. Protokole davetiye gelirdi. Belediye meclis üyelerine, il genel meclis üyelerine, siyasi partilerin başkanlarına davetiye gelirdi. 15 Mayıslarda bir araya gelirdik. ERDEMİR Stadyumu’nda halk toplanırdı. ERDEMİR’in, Karadeniz Ereğli’de kurulmasının kutlamalarını yapardık. Yapılan şölenlerle halk, ERDEMİR’in kuruluşunu kutlardı büyük bir coşkuyla. Bugün 15 Mayıs… Farkında mısınız, böyle bir şey var mı? ERDEMİR’in kutlaması falan var mı? Belediye Meclis Üyeleri, kentin en seçkin insanları, herhangi birinize davetiye falan geldi mi kutlamalar için? Belediye Başkanı olarak bana gelmedi; kaymakama gitmemiş. ERDEMİR, Karadeniz Ereğli’den iyice kopmaya başladı. Ama ERDEMİR’i Karadeniz Ereğli’den koparanların başında Oğuz ÖZGEN var.”

Belediye Başkanı Halil POSBIYIK, ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz ÖZGEN’in Ereğli halkına tepeden baktığını belirterek şunları söyledi:

“HALKA TEPEDEN BAKAN ÖZGEN’İN MEMLEKETTEN GİTMESİ LAZIM.”

“Açık ve net olarak söylüyorum. Oğuz ÖZGEN’in buradan gitmesi lazım. Göreve yeni seçilen OYAK yönetimine sesleniyorum: Göreviniz hayırlı olsun ! Ancak, Karadeniz Ereğli halkına tepeden bakan Oğuz ÖZGEN’in bu memleketten gitmesi lazım. Gitmezse, bunun acısına OYAK da katlanacak. Belediye’nin başında Halil POSBIYIK olur, Ahmet olur, Mehmet olur… Bu hiç önemli değil. Ama Belediye Başkanı ile -afedersiniz- sidik yarışına giren bir Genel Müdürü Karadeniz Ereğli’de istemiyoruz. Bunu, açık ve net olarak ilan ediyorum.”

OYAK Yönetim Kuruluna seslenen POSBIYIK, “OYAK yönetimi ! Siz uyuyor musunuz? Karadeniz Ereğli halkına saygısızlık yapan bir genel müdürü burada nasıl tutuyorsunuz?” dedi.

POSBIYIK, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“OYAK YÖNETİMİ ! SİZ UYUYOR MUSUNUZ ?”

“Geçenlerde ERDEMİR’e ait Taşbina’da kocaman bir afiş asmışlar. ‘İmar için öneri planımız olmasına rağmen bu Taşbina’nın ruhsatını vermediler. Personelimize ve halkımıza yemek veremiyoruz. Bu durum, personelimizin ve halkımızın sağduyuna sunulur.’, yazmışlar üstüne. Tabii ki gereği yapıldı. Polis nezaretinde afiş alındı oradan. Kabahatler Kanunu’na göre ceza da yazıldı. Şimdi buradan sormak istiyorum: ‘Ey Oğuz ÖZGEN ! Sen kanun dışı bir adam mısın? Karadeniz Ereğli ile ERDEMİR’in arasını açmak için daha ne kadar gayret sarf edeceksin?’ OYAK yönetimi ! Siz uyuyor musunuz? Karadeniz Ereğli halkına saygısızlık yapan bir genel müdürü burada nasıl tutuyorsunuz? Metal Koop gibi yerlerin ruhsatları yoktu; ceza kestik, mühürledik. Ama efendi gibi, kanunlara uydurduk onları. Göztepe’de parselasyon ifraz yaptılar. Bu ifraz neticesinde de Metal Koop’ta kanuna uygun hareket ettikleri için ruhsatlarını da aldılar. Hiçbir pürüz kalmadı. Ama Bağlık’ta bunu yapmak istemiyorlar. Çünkü 800 bin lira civarında devlete para verecekler. Kocaman bir alan. Buranın parselasyonu yapılacak. Ama burayı yapamıyorlar Belediye’ye bu parayı vermeyelim diye. Ondan sonra da bu lokantaya ruhsat vermiyoruz, diye ses çıkarıyorlar. Böyle bir şey olur mu? Kanunsuzluklara biz okey diyebilir miyiz? Sen Taşbina’ya asıyorsun afişi, Karadeniz Ereğli halkıyla kavga ediyorsun Oğuz ÖZGEN. Senin zaten bir şey becerdiğin falan yok. Senin yaptığın, Karadeniz Ereğli halkına tepeden bakmak, Karadeniz Ereğli halkına saygısızlık yapmaktan başka bir şey değil”

Belediye Başkanı Halil POSBIYIK, OYAK yönetimine uyarıda bulunduğu konuşmasında, “Eğer ÖZGEN’i buradan almayarak Karadeniz Ereğli halkı ile kavga etmek istiyorsanız, Oğuz ÖZGEN’in Karadeniz Ereğli halkına saygısızlık etmesine göz yumarsanız, bunun acılarına katlanacaksınız” dedi.

Oğuz ÖZGEN ile ilgili şok açıklamalar yapan POSBIYIK, konuşmasına şu şekilde devam etti.

“SON KEZ İKAZ EDİYORUM. BUNUN ACILARINA KATLANIRSINIZ.”

“OYAK yönetimini bir kez daha uyarıyorum. Bu genel müdürü burada istemiyoruz. Oğuz ÖZGEN’in Karadeniz Ereğli’de bir dakika bile kalmasını istemiyoruz. Eğer ÖZGEN’i buradan almayarak Karadeniz Ereğli halkı ile kavga etmek istiyorsanız, Oğuz ÖZGEN’in Karadeniz Ereğli halkına saygısızlık etmesine göz yumarsanız, bunun acılarına katlanacaksınız. Yüz bin kişinin seçtiği bir belediyenin yönetimine, değil ERDEMİR Genel Müdürü, hiç kimse kafa tutamaz. Kafa tutanların hangi noktaya geleceğini, önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz. ÖZGEN’i almamakta ısrar ederseniz ne olacağını sizlere göstereceğiz. Bundan emin olabilirsiniz.

Ben, Karadeniz Ereğli halkına saygısızlık yapanları asla affetmem. Oğuz ÖZGEN’i de asla affetmiyoruz. Onun Karadeniz Ereğli’den gitmesini istiyoruz. Halka düşmanlığına son vermesini istiyoruz. İşçiye düşmanlığına son vermesini istiyoruz. Son kez ikaz ediyorum. Bu ikazım eğer değerlendirmeye alınmazsa bugünden itibaren her gün, Karadeniz Ereğli halkına saygısızlık yapan, ERDEMİR’in kuruluş yıldönümüne bile Karadeniz Ereğli halkını davet etmeyen bir anlayışın buradan gitmesini sağlamak için her türlü eylemi yapacağımı buradan açık ve net bir biçimde söylüyorum.”

Büyük Anadolu Otel’inde meydana gelen saldırı olayının Oğuz ÖZGEN’in sendikanın adamları tarafından yaptırıldığı iddiasını belirten POSBIYIK;

“İstenmeyen adam için bir iki laf daha söylemek istiyorum: Oğuz Özgen, Büyük Anadolu Otel’de, bu kentin belediye başkanını, sendikanın adamlarına dövdürmeye kalkmıştı. Daha sonra da Karadeniz Ereğli halkına düşmanca bakan bu Oğuz ÖZGEN Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin önüne işçileri yığdı. İşçiler o gün belediyenin önüne zorla getirildi. Bizleri beş sene boyunca hava kirliliği konusunda en çok bunaltan da ERDEMİR. Kanserli hasta konusunda Karadeniz Ereğli ilk sıralarda geliyor. Bazen de yağmurla beraber üstü açık tutulan cevherler sayesinde çamur yağıyor üstümüze. Sadece üstümüze değil ciğerlerimize de yağıyor. Ama ses seda yok kimseden. Bunu yapan da istenmeyen adam Oğuz ÖZGEN.

“MİSAFİRHANENİ AL, BAŞINA ÇAL !”

Belediye Başkanı Halil POSBIYIK, Oğuz ÖZGEN’in festivale 5 yıldır katkı vermediğinin de altını çizdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bu Oğuz Özgen, beş seneden beri festivalimize de bir lira para vermiyor, verdirmiyor. Ama Karadeniz Ereğli’de yaşayan herkes, kendi imkânları ölçüsünde festivale yardım ediyor. Erdemir, daha önceleri misafirhanelerini tahsis ederdi bize. Misafirhanelerini Oğuz ÖZGEN başına çalsın. Yer istemiyorum ondan. Kültür merkezlerini istemiyorum; Oğuz ÖZGEN, Kültür Merkezi’ni başına çalsın. Sendikayı da Oğuz ÖZGEN yönettiği için, Büyük Anadolu Otel’i de başına çalsın. Oradan da yer istemiyorum. Aynı zamanda protokole ve belediye meclis üyelerimize ERDEMİR’in kuruluş yıldönümü etkinlikleri için davetiye göndermeyen Erdemir ve OYAK yöneticilerinin hiçbirine de davetiye göndermiyorum. Onları yok farz ediyorum. Oğuz ÖZGEN yüzünden OYAK yönetimini de yok farz ediyorum. OYAK yönetimi, Oğuz ÖZGEN’in Karadeniz Ereğli’ye düşmanca yaklaşımını görmediği için onları da yok farz ediyorum. Onların da hiçbirisine davetiye göndermiyorum. Ama işçi arkadaşlarıma, formenlere, mühendislere tüm ERDEMİR personeline davetiye gönderiyorum. OYAK ve ERDEMİR yöneticileri Ereğli’yi kirletiyorlar. Ereğli’den nemalanıyorlar. Buna rağmen kentimize hiçbir şey vermedikleri için festivalde hiçbirisine davetiye göndermiyorum.”

 
Gösterim : 3210
YORUMLAR
ereğli bizim / inkar etme
Ereğli'nin havasını burada yaşayanlar soluyor. Oğuz bey siz Ereğli'de yokken bizlerin büyükleri vardı. Yazık hemde çok yazık. Biz başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Ereğli'nin size değil sizin Ereğli'ye ihtiyacı var. Havasını kirlettiğiniz ve insanlarının hasta olmasına neden olduğunuz bu ilçede yaşayanlar sayesinde karnınız doyuyor. Ereğli halkına böyle davranmak ayıptır. Yıllarca buradan ekmek yediniz. İnkar mı edeceksiniz
0
2

yaşanacak ereğli / erdemirsiz ereğli
Erdemir yokken ereğli küçük bir yermiş. Ereğli ile bütünleşen Erdemir şimdi sırtını çevirmiş. Yazık. Yıllarca pis havasını teneffüs ettik. Posbıyık haklı.
0
1

karadeniz / ereğli
Karadeniz Ereğli’de yaşıyoruz, yaşamaya çalışıyoruz. Erdemir sayesinde nefes almakda zorlanıyoruz, yerine göre nefes alamıyoruz, kirli hava soluyoruz… Belediye Başkanımız Halil Posbıyık söylediklerinde çok haklı, biz Başkanımızın yanındayız, arkasındayız. Oğuz Özgen Karadeniz Ereğli halkına tepeden bakmayı bıraksın, halkın yanında olsun….
0
1

EDİTÖR / Lütfen Yorumlardaki Usluplara Dikkat Edelim!
Sayın Ö.E. ve diğerleri... Yorumlarda eleştiriye evet fakat kişilerle ilgili usluplara biraz daha dikkat edersek yorumlarınız yayımlanabilir... Teşekkürler...
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21734827, Bugün: 53 kez ziyaret edilmiştir.