Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2020 Salı 17:49
Erdemir, Koronavirüs Önlemlerine Rap Şarkısıyla Dikkat Çekti
Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını devam ediyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi olan Erdemir, koronavirüs tedbirlerini üst düzeyde tutarak, gerekli önlemleri titizlikle uygulamaya devam ediyor. Erdemir çalışanları da koronavirüse karşı sürdürülen bu mücadeleye maske, mesafe ve hijyenin önemine vurgu yapan bir şarkı hazırlayarak katkıda bulunuyor. Erdemirli çalışanlar, sözleri, müziği ve fikri kendilerine ait olan "Haydi Önce Maske, Mesafe! Çare Sende Dikkat Et Hijyene!” isimli şarkılarıyla koronavirüse savaş açıyor.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ilk gününden bu yana önlemlerini en üst seviyede uygulamaya devam eden Erdemir, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın pandemi sürecindeki tedbirleri doğrultusunda, çalışmalarına devam ediyor. Erdemir genelinde titizlikle uygulamalara devam edilirken Erdemir çalışanlarından oluşan ve kendilerine Koronaya İnat Çal adını veren ekip, “Haydi Önce Maske Mesafe, Çare Sende Dikkat Et Hijyene” şarkısıyla pandemiye karşı alınacak 3 temel önleme ilişkin duyarlılığı müziğin gücünden yararlanarak artırmayı hedefliyor. Erdemir çalışanlarından oluşan Koronaya İnat Çal ekibinde, şarkının ana melodisini, Çelikhane Müdürlüğünden Erdemir Steelist müzik grubunun da bas gitaristi Okan Aykan besteledi. Eğitim Müdürlüğünden Ayşegül Ocaktan, Özgür Kaçar ve Ceyda Keleş; II. Sıcak Haddehane Müdürlüğü’nden Emrullah Eyi ve Elektrik Bakım Müdürlüğü’nden Cihangir Amca şarkı sözlerinin oluşturulması ve melodiye uyumu için birlikte çalıştı. Ana vokalde Emrullah Eyi görev alırken, nakaratı ise Sinter Hammadde ve Manipülasyon Müdürlüğü’nden Hamiyet Kılıç ve Satınalma Müdürü Volkan Kaya’nın kızı Dila Kaya seslendirdi.

Erdemir çalışanlarının herkesin uygulaması gereken temel üç kurala ilişkin farkındalığı taze tutmak amacıyla ““Haydi Önce Maske Mesafe, Çare Sende Dikkat Et Hijyene” rap şarkısı ile maskenin doğru kullanımının, mesafe kuralına uymanın, kalabalık ortamlardan uzak durmanın ve hijyenin önemine dikkat çekiyor. Ayrıca şarkı ile Erdemir çalışanlarının aileleri başta olmak üzere Ereğli ve Zonguldak genelinde herkesin koronavirüse ve alınması gereken tedbirlere karşı bilinçlenmesi hedefleniyor.

 
Gösterim : 1053
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21547722, Bugün: 1827 kez ziyaret edilmiştir.