Kayıt Tarihi: 8 Eylül 2020 Salı 21:31
CHP’NİN 97. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
CHP’NİN 97. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

CHP’ nin 97. Kuruluş Yıldönümü ile ilgili bir açıklama yapan İlçe Başkanı Eylem ERTUĞRUL; “Cumhuriyet Halk Partisi dün ve bugün, nasıl bu memleketin umuduysa, yarınlarda da umudu olmaya devam edecektir.” Dedi.

ERTUĞRUL’un açıklamasının tamamı şu şekilde.

Cumhuriyetimizle yaşıt ve Gazi Mustafa Kemal’in ikinci büyük eseri olan partimizin kuruluş yıldönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

1919’un 19 Mayıs’ında Samsun’da başlatılan ve 1922 yılının Eylül’ünde son düşman askerinin de denize dökülmesi ile sona eren bağımsızlık mücadelesinin örgütlenmesinde ve sıcak cephe savaşlarının zaferle sonuçlandırılmasında gösterdiği kararlılıkla yola çıkan Halk Fırkası’nın dava adamları, Cumhuriyet’in ilanından sadece bir buçuk ay önce, 9 Eylül 1923 tarihinde şanlı partimizin kuruluşunu gerçekleştirdiler. Yurdun dört bir yanında gösterdiği azim ve sahip olduğu inançla Anadolu ve Rumeli topraklarının bağımsızlık ateşi ile aydınlanmasında öncü olan bu kahraman vatan evlatlarının temelini attıkları partimiz, bir asırdan bu yana, kendisini meydana getiren o ruh ve kararlılıktan bir an olsun uzaklaşmadan sorumluluklarını yerine getirmiştir.

Ebedî önderimiz Atatürk’ün en büyük ikinci eseri olarak tanımladığı CHP, bu büyük vatan evladının bizlere emanet ettiği altı büyük ilkenin, bütün iliklerine, bütün hücrelerine tek tek nakşedildiği parti olmanın da gururunu yaşamıştır. Cumhuriyet devrimlerinin ve Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefinin yılmaz savunucusu ve koruyucusu olan partimiz, Türkiye’yi, gençliğinin de çalışkanlığı ve hırsıyla geleceğe güvenle taşıyacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi dün ve bugün, nasıl bu memleketin umuduysa, yarınlarda da umudu olmaya devam edecektir.

Tarihi boyunca, çeşitli dönemlerde birçok kez badireler atlatmış, kapatılmış olan bu parti; milyonlarca insanımızın kalplerindeki vatan, ulus ve Atatürk sevgisi var oldukça dimdik ayakta kalacaktır. İçinde bulunulan şartlar; ulu önderin işaret ettiği dahili ve harici bedhahlara ne olursa olsun, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak, Cumhuriyet’in ilke ve değerlerine sahip çıkıp onları koruyacak yegane güç CHP’dir. Ülkemizdeki ve yöremizdeki milyonlarca CHP’li için en büyük ve en sarsılmaz gerçek işte budur. Bu inanç ve kararlılıkla, günümüz Türkiye’sinin içine itildiği karanlık ve puslu tablodan da ulusumuzu çekip alacak ve onu aydınlıklara ulaştıracak dayanak yine CHP’dir. Bu kararlılıkla daha çok çalışıyoruz, daha çok çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyet işle yaşıt, Cumhuriyet kadar değerli partimizi bizlere armağan eden ölümsüz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Ebedî Şefimiz İsmet İnönü başta olmak üzere, partimize emek vermiş, onu bugünlere ulaştırmış bütün dava adamlarını ve CHP’nin kutlu mücadelesinin simgesi haline gelmiş partili büyüklerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz. İlçemizde de CHP bayrağını yıllarca onurla dalgalandıran Nizamettin Akkaya, Ruhi Cöbekoğlu, Kadri Yılmaz ve rahmete ulaşan tüm değerli parti büyüklerimizi de rahmetle ve şükranla anıyorum.

Yolumuz uzun ve yine zorlu. Bu uzun yolda, bizi bizi yapanları, onların ruhumuza kattıkları değerleri bir an olsun terk etmeden gücümüzün son damlası da tükenene kadar ulusumuz ve vatanımız için çalışacağız.

Partimizin kuruluş yıldönümü kutlu olsun!

Ne mutlu Türk’üm diyene!

Ne mutlu Cumhuriyet Halk Partiliyim diyene!

Eylem Ertuğ ERTUĞRUL

Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı

 
Gösterim : 1086
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549069, Bugün: 3174 kez ziyaret edilmiştir.