Kayıt Tarihi: 28 Ağustos 2020 Cuma 18:50
CHP İLÇE BAŞKANLIĞI 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Dünya milletler tarihinde, Batı’nın emperyalist ve sömürgeci düzenine karşı en kutsal direniş ve kurtuluş mücadelesi olarak kabul edilen ve bu yönüyle de birçok millete örnek olan İstiklal Mücadelesi’nin zaferle taçlandığı günün 98. yıldönümü yaşıyoruz.

Dört yıl süren Birinci Dünya Savaşı sonrasında yenik kabul edilen İttifak Devletleri’nin bir parçası olan Osmanlı İmparatorluğunun, Sevr Antlaşması hükümleri ile parça parça yağma edilmek istendiği günlerde, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşiyle, kısa sayılabilecek bir süre içinde bütün Anadolu’yu aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde; Sakarya’da, Eskişehir’de, İnönü’de, Maraş’ta, Antep’te, İzmir’de ve vatan sınırları içindeki her karış toprak parçası üstünde yapılan savaşlar, 26 Ağustos 1992 günü başlayıp 30 Ağustos günü biten Büyük Taarruz ile sonuçlanmış ve Türk toprakları işgalci postalların altında ezilmekten kurtarılmış, 9 Eylül 1922’de, Yunan askerinin denize dökülmesiyle İzmir’in dağlarında, ülkenin bütün ovalarında çiçekler açmıştı.

Üç yıla yakın bir süre devam eden bu mücadele; yoksul, yoksun ve her imkandan yoksun; nüfusu sefaletten kırılmış, çeşitli hastalıklara karşı direnememiş bir milletin destanı olarak tarihteki yerini almıştır. Eşini, çocuklarını vatan uğruna şehit vermiş anaların, küçük yaşta yetim kalmış çocukların bile cephelerde canları pahasına savaştıkları bu üç yıl içinde toprağa karışan her şehit kanı, al bayrağımıza o eşsiz rengini vermiş, yaşam topraklarını vatan toprağı haline getirmiştir. Şehitlerimizin ruhları şâd olsun.

Karadeniz Ereğli’nin evlatları olarak, bir diğer onurumuz da, bu kutlu mücadelenin ilk ve tek deniz savaşını yapanların da Gazi Alemdar Gemisi’nin çocukları olmasıdır. Serdümen Recep Kahya ve kahraman arkadaşlarının da mekanları cennet olsun.

Türk’ün sarsılmaz kimliğini, dünya milletlerinin her birinin tarihine altın harflerle kazıyan, aziz Türkiye Cumhuriyeti’nin de temeli olarak kabul edilen Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonunda elde edilen zaferin 98. yıldönümünde, vatansever kahramanların torunları olan bizler onurluyuz, mutluyuz. Ne mutlu bu zaferi yaşayan, yaşatan ve emanet bırakanlara; ne mutlu 98 yıldır bu şeref dolu zaferi doyasıya kutlayanlara!

Zafer Bayramımız kutlu olsun!

Eylem Ertuğ ERTUĞRUL

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı

 
Gösterim : 944
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21679101, Bugün: 5296 kez ziyaret edilmiştir.