Kayıt Tarihi: 23 Haziran 2020 Salı 19:17
POSBIYIK; “Hamdi Uçar’ı lobi olarak tanımıyoruz’’
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP’ li Belediye Meclis Üyeleri ile beraber bir basın toplantısı düzenledi. OYAK-ERDEMİR’in Özel Endüstri Bölgesine kapsamına alınmasının kabul edilemez olduğunu bildiren Başkan Posbıyık, heyet halinde Bakan Varank ile yaptıkları görüşme hakkında bilgi verdi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP’ li Belediye Meclis Üyeleri ile beraber bir basın toplantısı düzenledi.

OYAK-ERDEMİR’in Özel Endüstri Bölgesine kapsamına alınmasının kabul edilemez olduğunu bildiren Başkan Posbıyık, heyet halinde Bakan Varank ile yaptıkları görüşme hakkında bilgi verdi.

Basın toplantısında AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’a tepkisini sürekli dillendiren Posbıyık, ‘’Özel Endüstri Bölgesi kapsamına ERDEMİR’in dahil edilmesinde katkısında dolayı eski milletvekili Faruk Çaturoğlu kına yaktı. Şimdi de Hamdi Uçar kına yakacak. Ama o, pantolon paçasına kına yakacak’’ dedi.

AK Parti Zonguldak milletvekilleri ve özellikle Hamdi Uçar, Kdz.Ereğli’nin lobisi olduğunu ifade etmiş. Siz Ereğli’nin lobisi olamazsınız. Ereğli’nin lobisi var. Ereğli’nin lobisi, devletin temsilcisi, halkın temsilcisi, AK Parti İlçe Başkanı, siyasi parti grupları, başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, Ereğli’deki odalar, sendikalar, dernekler Ereğli’nin lobisidir. Başka lobi falan tanımıyoruz. Hamdi Uçar’ı lobi olarak tanımıyoruz.

TEK BAŞIMA DA KALSAM EYLEM YAPACAĞIM

Kdz. Ereğli’de bu durumun kabul edileme olduğunu ifade eden Posbıyık; Eylemleri başlatacağını, tek başına kalsa da bu yoldan dönmeyeceğini ifade etti.

AK PARTİ GRUBUNUN GELMEMESİ

"AK Parti grubunu davet ettik. Birlik ve beraberlikten bahsediyoruz, bunu ispatladık Fatih Bey'le, Kaymakamla, Sanayi Odası Başkanı ile Gülüç Belediye Başkanı ile. Mazeretleri vardır mutlaka. Ayrıca yapacaz dediler, ayrıca yapacaklarsa biz de giderdik oraya. Bizim en büyük sorunumuz Ereğli'de birlik ve beraberlik noktası. Bakan beye gittik, bunu gösterdik, birlik ve beraberliği sağlayamazsak bizi ham ederler.

"BİZE GÜÇ VEREN, YÖNLENDİREN..."

Pazartesi günü Bakanımız Mustafa Varank'tan randevu almak üzere Ankara'ya gittik. Bizi çok iyi bir ortamda karşıladı. Sohbetler yaptık, Ereğli meselelerini konuştuk. Bize güç veren, Ereğli menfaatleri için bizi yönlendiren AK Parti İlçe Başkanımız, TSO Başkanımız, Kaymakamımız hep birlikte gittik. Verimli bir toplantı oldu. Sayın Bakanımız Mustafa Varank'a teşekkür ediyorum. Yol arkadaşlarıma da teşekkürlerimizi ifade ediyorum.

"YENİ YENİ FARKINA VARDIK"

Çok ciddi mesele var. Bu meselede biz Ereğli olarak daha yeni yeni olayın farkına vardık. 18 Haziran'da mecliste yapılan bir toplantıda Gülüç Belediye Başkanımız Gökhan Demirtaş'ın tepki göstermesi ile ortaya çıkan olayla patlak verdi. Biz hemen peşinden başkanımız, kaymakamımız ile birlikte Ankara'ya gitme kararı aldık. Hemen de bize randevu verdiler.

"İMZA AŞAMASINA GELMİŞ"

Ereğli piyasada yok, Ereğli halkı piyasada yok. Ereğli'den milletvekili, ilçe başkanı, ticaret odası başkanı falan yok. Ereğli adına, 'Biz Ereğli'nin lobisiyiz' diyen Hamdi Uçar ve arkadaşları var. Sayın Savaş Erdem ile birlikte bütün olguyu hazırlamışlar, endüstri bölgesi yapmak için tüm hazırlıkları yapmışlar. Bir imza aşamasına gelmiş. İmza olsa endüstri bölgesi haline getirecekler. Sanayi Bakanımız bunu imzalamamış, Ereğli halkının mutlu olması lazım demiş. Ereğli halkı adına konuşan Hamdi Uçar ve arkadaşları.

BEYCUMA'DAN 76 KİŞİ İŞE ALINACAK

Hayvan pazarını, Bağlık Lojmanlarını, Göztepe Lojmanlarını hepsini hazineye alıyor. Ereğli ve Gülüç Belediyesi'nin emlak vergilerini, elektrik, hava gazı tüketim vergilerini, inşaat harçlarını hepsini de Zonguldak'ta Özel İdare'de kurulacak bir fonda birleştiriyor ve buradan da bütün ilçelere dağıtımı yapılıyor. Sadece Beycuma'dan 76 tane adam ismi yazmış, Erdemir'e işe sokmak için. Daha listeler devam ediyor. Kendisinin memleketi olan Beycuma'dan ve diğer yerlerden Erdemir'e adam sokmak için listesini hazırlamış, hicap duyuyorum bunu anlatmaktan. Ereğli'nin lobisi oymuş. Siz Ereğli'nin lobisi olamazsınız.

"EREĞLİ'NİN LOBİSİ VAR"

Ereğli'nin lobisi var. Devletin temsilcisi, halkın temsilcisi, AK Parti İlçe Başkanı, siyasi parti grupları, il genel meclis üyeleri, meclis üyeleri, odalar, sendikalar, dernekler Ereğli'nin lobisidir. Başka lobi falan tanımıyoruz. Ereğli meselesini anlatacak, götürecek başka bir lobiyi tanımıyoruz. Biz aciz insanlar değiliz Ereğli halkı olarak. Biz lobimizi kendimiz yapabiliriz. Hamdi Uçar, sen Eren Enerji'den Çates'ten, TTK'dan paraları toplarken Zonguldak'ın ilçelerine dağıtırken Ereğli'ye bir lira gönderdin mi? Zonguldak'ta devletin asfaltını döktürürken Ereğli'ye döktürelim dedin mi? Sahil şeridini yaptıracağım diye dünyanın parasını Zonguldak'a harcarken oradan bir miktar parayı Ereğli'ye aktardın mı? Sen necisin Ereğli'nin lobisini oluşturacaksın. Hamdi Uçar'ın yüzünü görmüyoruz, Ereğli'ye bir antipatisi var.

"BİR YERLERİNE KINA YAKTI"

Endüstri bölgesi yönetmeliğini yazmakta başarıda Faruk Çaturoğlu gösterdi. Bir yerlerine kına yaktı. Şimdi de Hamdi Uçar, endüstri bölgesi yapılması için çaba harcıyor herhalde pantolon paçasına kına yakacak. Sayın Uçar, dimdik ayaktayız Kdz.Ereğli için. Demokratik eylemlere başlıyoruz Ereğli'de. Tek başına da kalsam eylemlere devam edeceğiz. Beycuma'dan 76 kişi az biraz daha fazla al, listeye daha fazla adam yaz. Ereğli'dekiler nasıl olsa garip, sessiz. İlçe Başkanları sessiz, iktidar partisinden milletvekilimiz de yok.

ERDEMİR, EREĞLİ'NİN GÖBEĞİNDE

Bir çok yerlerde Endüstri Bölgesi ilan ediliyor, doğrudur. Endüstri bölgeleri bir kentin sınırında veya mücavir alanlarında yerler vardır oralar olabilir. Kdz.Ereğli'ye bakın merkezin tam göbeğinde. Merkezden Erdemir Allah razı olsun, hava kirliliğinde bir numara. Cüruf dağlarını fabrika sahasına yığmış yasal olmadan, vatandaş ciğerlerine geliyor. LÖSEMİ, KANSER, NEFES HASTALIKLARI... Lösemi, kanser, koah, nefes hastalıkları Ereğli'de iyice artmış durumda. Bir an için düşünün endüstri bölgesi ilan edildi Erdemir, belediye onun filitrelerini değiştir diyemeyecek, zaten inşaatları kaçak, yüksek fırın da kaçak. Bütün inşaatları kaçak yapacak, imar kirliliği yaratacak. Cüruf ve cevher tozları meydanlarda dolaşacak. Cüruf dağları büyüyecek, gazlar çevreye çıkacak. TÜBİTAK açıkladı. Belediye bunlara müdahale edemeyecek. Aynen OSB gibi olacak. İnşaat harçlarını da vermeyecek. Kirlilikte bağımsız olarak hareket edecek. Bu bölgede yaşayan insanlar burası endüstri bölgesi yapıldığı takdirde Ereğli'ye terk etmek durumunda. Ereğli, Ormanlı, Gülüç ve Kandilli'yi terk etmek zorunda. Toprak zehirlenecek. Engel olan yok, Çevre Müdürlüğü'nden falan birşey mi diyorlar, yok. Hava kirliliği makinesi bozulmuş, kimsenin haberi yok, 1 haftadır Çevre Bakanlığı'ndan elemanlar bekliyoruz, düzeltsinler diye. Kirliliğin ne olduğunu da bilmiyoruz. Gelecez, gidecez diye oyalıyorlar.

"CUMHURBAŞKANIMIZ EREĞLİ'NİN MİLLETVEKİLİ"

Hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin bu mücadeleyi yeniden vermek için harekete geçiyoruz. İktidar partisinin Ereğli'de milletvekili yok ama sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ereğli'ye geldiğinde, 'Ereğli'nin milletvekili benim' dedi. İktidar partisinin milletvekili olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Ereğli lobisi olarak kendisinden randevu talep edip kendisi ile görüşmeye gideceğiz. Kendisinin inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Ereğli halkının son derece yakın davranarak sorunları çözeceğini, endüstri bölgesini de frenleyeceğine yürekten inanıyoruz.

"AK PARTİ OYLARI DA TOPLAYAMAZ"

Hulusi Akar'dan da randevu alarak ona da gitmeyi düşünüyoruz. Onun da bize yardımcı olacağına inanıyorum. Buradan alt kademeden üst kademelere bilgi vermiyorlar. Burada olan kötü olaylardan kimsenin haberi yok. AK Parti de inanmış iktidar partisi olarak Erdemir özelleşti ilk darbeyi vurdu, şimdi özel endüstri bölgesi olursa oyları da toplayamaz, açık ve net söylüyorum. "EREĞLİ'NİN SAHİBİ YOK" Bölge halkına seslenmek istiyorum en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan bölgede yaşamanıza rağmen, ekonomik, sosyal ve istihdam yönünden hep ezildiniz. Yoklukları yaşıyorsunuz. Çocuklarınızı Erdemir'e işe sokamıyorsunuz. Çünkü başka bölgelerden gelen baskılarla onların çocukları Erdemir'de işe giriyor. Çünkü Ereğli'nin sahibi yok. Ereğli halkı kendine sorsun? Neden, niçin, sebep ne? Sebebini ben yıllardır biliyorum. Benim bölgemin insanı sessiz, sakin, ensesine vur lokmasını ağzından al. Cumhuriyete, ezanına, bayrağına sahip çıkan bir halk. Demokratik haklarını aramadığı için hep mağdur oldu. Özelleştirmeden sonra Ereğli'de yandım allah diye bağırıyorlar, halen de bağırmaya devam ediyorlar. İşçinin yüzde 35 haklarını kestiler, sendika beni düşman belledi. Dünyanın hiç bir yerinde görülen bir olay değil ama halktan destek göremedim. Şimdi ne dersen haklıymışsın diyorlar ama iş işten geçti. İşten adamlar atıldı Erdemir'den, formenleri, mühendisleri dövdüler. Bunlar vaka. Bir temsilci kalkıp formeni dövebiliyor. İstediğimiz desteği alamadık.

"ERDEMİR'E ÇOCUKLARINIZ FALAN GİREMEZ"

Ereğli, Ormanlı, Kandilli, Gülüç halkına sesleniyorum. Son şansımızı kullanacağız. Eğer Erdemir özel endüstri bölgesi hattına girdiği takdirde tam bir bağımsız kendi dediğini yapan Ereğli'yi kirleten, cürufunu denize atan, lisans almayan bir tavır sergileyeceğini herkesin tahmin etmesi lazım. Erdemir'e çocuklarınız falan giremez, taşerona dahi giremez. Eğer sizler çocuklarınızı, torunlarınızı seviyorsanız önümüzde yapacağımız ilçe başkanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, il genel meclis üyelerimizle, şuan Fatih Bey ilçe başkanları ile görüşüyor, Oda Başkanı Keleş, oda başkanları ile görüşecek, yaygın bir tavır içerisine girmeye başladık. Bir planlama yaparak haklarımızı arayacağız. Endüstri bölgesini buraya kurdurmayacağız. Savaş Erdem'e sesleniyorum, sen Hamdi Uçar'ı falan bırak, Ereğli'nin temsilcileri belli. Bu memlekette huzursuzluk çıkartmayın lütfen.

ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ

Hamdi Uçar, yanındaki milletvekilleri onlar da öyle. Kendi milletvekillerimde var. Onların zaten bir şeyden haberi yok, kurultay delegeleri seçiyorlar herhalde.

"KİMİN KARISI KİMİNİN KOCASI KİMİ DERNEK BAŞKANI ERDEMİR'DE ÇALIŞIYOR"

Bunlar özel endüstri bölgesinde aşı pişirmişler, bizimle işi olmaz diyorlar. Ereğlililer hareket edemez, eylem yapamaz diyorlar. Çünkü diyorlar Ereğli'nin bir çok dernek başkanı demir çelikte çalışıyor, kıpırdatmayız, demeçlerine bakın Erdemir lehine diyor. Kiminin karısı bizde çalışıyor kiminin kocası bizde çalışıyor kiminin de ekonomik çıkarları var diyor. Bizim dediğimizden başka hareket edemezler diyorlar.

"HER YERDEN TOKAT YEMİŞLER"

5 Senede Ereğli yatmış, savunma yapmamış, herhangi bir konuda rica üzerine imza attılar. Ama kaç tane akrabaları işe girdi, araştırın. Laçka bir belediyeyi çok sevmişler, her yerden tokat yemişler. Avukatlarımız ile ciddi bir karşı koyduk, bunu gördükten sonra da şaşırdılar. Haklıyız ve haklı olduğumuzu ispatlayacağız. "

 
Gösterim : 1234
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21661880, Bugün: 2395 kez ziyaret edilmiştir.