Kayıt Tarihi: 7 Mayıs 2012 Pazartesi 17:53
DÜREN’Lİ İTFAİYECİLERDEN BAŞKAN POSBIYIK’A ZİYARET
Almanya’nın Düren şehri belediyesinde görevli itfaiyeciler, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK’ı ziyaret ettiler.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı POSBIYIK, Karadeniz Ereğli’nin Düren’den farkının bulunmadığını, Düren ile kardeş kent olduğunu yabancılık çekmemeleri gerektiğini belirtti.

POSBIYIK ziyarette yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Karadeniz Ereğli ye “hoş geldiniz” diyorum sizi burada ağırlamaktan mutlu oluyoruz. Karadeniz Ereğli’yi Düren gibi görebilirsiniz rahat olabilirsiniz, sizlerin burada rahat olmasını istiyoruz, istediklerinizi yapabilirlersiniz, Burada arzu ettiğiniz ortamı yaratabiliriz. Sizler ne arzu ederseniz bu bizim için emirdir. Türk Halkının en büyük özelliği misafirperverliğidir, gerçekten siz kardeşlerimi burada görmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ziyaretler İnşallah daha sık olsun istiyorum. Birbirimizi daha yakından tanıyalım birbirimizin örf ve adetlerini görelim, öğrenelim.”

Düren İtfaiye Müdürü Johannes ROTHKRANZ tercümanı aracılığıyla yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Biz itfaiye ve Belediye olarak Düren’e geldiğinizde bizi buraya davet ettiğiniz için cani gönül’den kalpten teşekkür ediyorum. Bütün Belediye ve İtfaiye ekibi tarafından davetiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Karadeniz Ereğli Belediyesi itfaiyesi olarak da, itfaiyen in’de çok iyi derecede itfaiyecilik yaptığını gözlemledik. Karadeniz Ereğli İtfaiyesinin teknik olarak Düren İtfaiyesiyle aynı seviyede olduğunu söylemek istiyorum, ama değişiklikler teknik alışverişler yapabiliriz. Karadeniz Ereğli’ye dün geldiğimizde başka yöreleri gördük. Oralardan geçtik ama Karadeniz Ereğli’nin ayrı bir konumu olduğunu ortada. Karadeniz Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ali ATEŞ’in sabah göstermiş olduğu animasyonlarda, bilgilerde, Karadeniz Ereğli’nin önemini görebildik. Karadeniz Ereğli’nin dinamik olarak gelişmede olduğunu yenileşme bir şehir olduğunu gördüm.”

Konuşmaların ardından Johannes ROTHKRANZ Düren Belediye Başkanı’nın göndermiş olduğu hediyeyi POSBIYIK’a takdim etti.

POSBIYIK ise Belediye tarafından hazırlanmış olan hediyeyi konuk İtfaiye Müdürü ROTHKRANZ verdi.

(özge)

 
Gösterim : 1583
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21732527, Bugün: 476 kez ziyaret edilmiştir.