Kayıt Tarihi: 2 Mayıs 2012 Çarşamba 16:27
Zonguldak'ta ilk süt dağıtımı yapıldı
Zonguldak’ta Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi kapsamında ilk süt dağıtımı gerçekleştirildi.

Kent merkezinde pilot okul olarak seçilen Yayla ve Bahçelievler İlköğretim okullarındaki öğrencilere “Okul Sütü Akıl Küpü” sloganıyla süt dağıtımı yapıldı. Yayla İlköğretim Okulu’nda düzenlenen dağıtım törenine, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem AYLANÇ, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut ÖZBEK, İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin ÇATAKLI, Milli Eğitim Şube Müdürü ALİ YILMAZ, Okul Müdürü AHMET BOZDEMİR ve gıda teknisyenleri katıldı.

İlk süt dağıtımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Turgut ÖZBEK, projenin amacının ana sınıfından 5. sınıfa kadar uzun ömürlü kutu süt dağıtılarak, çocukların dengeli beslenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Öğrencilere hitap eden Vali Yardımcısı Ekrem AYLANÇ, “Süt kampanyasının her gün olması Bakanlar Kurulu’nca kararlaştırıldı. Bu uygulama gelecek nesillerimizin daha sağlıklı toplum bireyleri olması açısından çok önemli. Verilen sütleri çocuklarımızın mutlaka tüketmesini istiyoruz” dedi.

Daha sonra İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin ÇATAKLI, üzerinde “Okul Sütü Akıl Küpü” yazılı sütü tanıttı.

Yayla İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet BOZDEMİR ise uygulamayı başlatanlara teşekkür ederek, sadece kendi okullarında anasınıfı dâhil olmak üzere günlük toplam 726 öğrenciye süt dağıtılacağını kaydetti.

ÖĞRENCİLERİN SÜT SEVİNCİ

Hep bir ağızdan “Süt için süt içirin” diye bağıran 5/D sınıfı öğrencilerinden Şevval Miray KAZANCI, “Süt bizim büyümemizi sağlıyor. Diğer gazlı içeceklerden çok daha faydalı bir içecek.” dedi.

Seray MEMİŞ ise şunları söyledi:

“Asitli içecekler midemizi çok kötü yapıyor. Süt bizim boyumuzun uzamasını sağlıyor. Kampanyayı başlatan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Zonguldak’ta pilot uygulamanın ardından 8 Mayıs tarihi itibariyle günlük 40 bin, ayda 1 milyon kutu süt dağıtımı yapılacağı öğrenildi.

 
Gösterim : 2637
YORUMLAR
sevginur çoban / okul sütü akıl küpü
bizim okulumuzada dağıtıldı
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21738022, Bugün: 840 kez ziyaret edilmiştir.