Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2019 Cuma 20:48
CUMHURİYET HALK EVLERİ'NDE ÜRETİM COŞKUSU YAŞANIYOR
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık göreve başlamasının ardından yeniden aktif hale getirilen, geliştirilen ve kursları çeşitlendirilen Cumhuriyet Halk Evi’nde kursiyerleri ziyaret etti. Posbıyık, “Burayı daha da hareketlendireceğiz ve Abdi İpekçi Salonu'nu yeniden düzenleyerek, ürettiklerinizi satacağınız hediyelik eşya satış noktası açacağız” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Evi’nde düzenlenen kurslara katılan kursiyerleri ziyaret etti, taleplerini dinledi. Bu yıl ilk kez açılan sepet örme kursu, cam atölyesi ve fırın yerleştirilen seramik atölyesi hakkında açıklamalarda bulundu. Posbıyık, kursiyerlerin, bu kurslarda üretmeyi öğrendikleri ürünleri satabilecekleri bir satış noktası oluşturacaklarını, bu amaçla Abdi İpekçi Sergi Salonu'nu yeniden düzenlediklerini müjdeledi. Posbıyık, "Ereğli'yi simgeleyen figürlerle süslenmiş hediyelik eşyaların üretimini destekleyeceğiz" dedi.

Başkan Posbıyık, beraberinde başkan yardımcıları, ilgili daire müdürleri ve başkan danışmanları ile birlikte ziyaret ettiği Cumhuriyet Halk Evi’nde kurs gören mutfak, dikiş nakış, el işi, resim, sepet örme, seramik atölyesi kursiyerlerinin yaptıkları ürünleri inceledi, kursiyerlerle sohbet etti.

ÜRETİMDEN SATIŞA ZİNCİR...

Kursiyerlerin destekleri için teşekkür ettiği Başkan Posbıyık, Cumhuriyet Halk Evi’nde eğitim alan kursiyerlerin, daha sonra üretecekleri ürünleri, açılacak hediyelik eşya satış noktasında satabilecekleri müjdesi verdi.

Posbıyık, sepet örme sınıfını ziyaret ederek kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Sepet örme öğretmenlerinin yetiştirilmesi için Samsun'dan sanatçı, öğretmen Beyhan Yaşıyan'ı davet ettiklerini anlatan Posbıyık, sepetin Ereğli'de hayatın bir parçası olduğunu, bu sanatın geliştirilerek yaşatılması için gayret gösterdiklerini ifade etti. Posbıyık "Şimdi öğretmenler yeni kurslar açacaklar. Üretilecek sepetlerin de açacağımız satış noktasında satış imkanı olacak" dedi.

Daha sonra seramik atölyesine geçen Başkan Posbıyık, atölye için özel fırın bağışında bulunan Semih Çolak’a teşekkür ederek şunları söyledi:

“Seramik fırını, atölye için çok değerli. Hocamın anlattığına göre daha evvel çamurdan hazırlık yapıyorlar pişmesi için buradan Zonguldak’a gidiyorlardı. İkinci pişirme için tekrar götürüyorlardı. Şimdi bir fırınımız var. Bu fırın için özellikle buradan Sayın Semih Çolak’a şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Bir telefonla bize bu hayırlı iş için fırını, kalıpları, masaları teslim etti. Herkes eğitim görsün, bundan yararlansın, diye bize verdi. Kendisine Ereğli halkı huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Seramikte çalışan çok sayıda kursiyerimiz var. Öğretmenimiz de burada. Hazırladıkları bütün çalışmaları fırında pişirebilecekler. Başka yere gitmeye gerek yok, Cumhuriyet halk Evi’nde bunu yapacağız.

ABDİ İPEKÇİ SALONU YENİLENECEK

Abdi İpekçi Salonu’nu yeniden düzenleyeceğiz ve buradaki ürünlerin satış noktası yapacağız. Hediye Satış Merkezi olacak. Cumhuriyet Halk Evi’nde sepet üretme çalışmalarına başladık. Öğretmen bulmakta çok zorluk çektik. Bu konuda arkadaşlarımız çok gayret gösterdiler Samsun’dan bu işi bilen bir öğretmeni buraya getirdik. Oya işçiliği yapan, iğne oyası yapan kursiyerlerimiz var. Seramik atölyemiz var, ilerleyen zamanlarda bir cam atölyemiz olacak. Cumhuriyet Halk Evlerini çalışır vaziyette, hareketli bir hale getirip insanlarımızın üretmeye yönelik çalışmalarını desteklemeye, erkeklerin ve kadınların kendilerini arzu ettikleri alanda geliştirmeleri için her türlü imkanı sunmaya kararlıyız. Bundan evvel görevde olduğum yıllarda olduğu gibi burası çok faal hale gelecek. Yöremize yararlı, üreten insanlar yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız”

Başkan Posbıyık, engelli bireylerin katıldığı resim kursunu da ziyaret etti.

 
Gösterim : 1426
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21641553, Bugün: 1538 kez ziyaret edilmiştir.