Kayıt Tarihi: 5 Aralık 2019 Perşembe 18:11
POSBIYIK'TAN DEMİRTAŞ’A MESAJ; “GÜLÜÇ'ÜN EREĞLİ'YE BAĞLANMASI KARARINI GÜNDEME ALABİLİRİZ”
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'tan çok önemli Gülüç açıklamaları... Gülüç Belediye Başkanı'nın, kendi sınırlarında olmamasına rağmen, kirlilik yaratan cüruf tesisleri için "mahsuru yoktur" yazısı yazdığını, Eski Erdemir Plajı'nı Ereğli'ye verdirtmemek için baskı yaptığını ve yanlış bilgilerle yöneticileri yanılttığını anlatan Posbıyık, "Gülüç Belediye Başkanı, Ereğli halkının hakkını gasp etmeye çalışırsa, Gülüç'ün Ereğli'ye bağlanmasıyla ilgili mahkeme kararının uygulanmasını talep ederiz. Karşı mücadeleye geçeriz" dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Aralık ayı Meclis toplantısında konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Posbıyık, Gülüç Belediyesi'nin cüruf tesisleri ve Eski Erdemir plajı konusundaki tutumunu eleştirdi. Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı'nın, Ereğli halkının haklarını gasp etmesine izin vermeyeceklerini söyledi. İşte Posbıyık'ın konuyla ilgili açıklamaları:

"Biz Demir Çelik’ten cürufu atmaya, cüruf dağlarını kaldırmaya çalışıyoruz. Geldi Ege Demir diye bir firma hemen Gülüç Belediyesi sınırında bir tesis kurdu. Erdemir’den cürufu alıyor, eliyor, geri dönüşüm olarak satıyor, büyük paralar kazanıyor. Kazansın, parasında gözümüz yok ama tozu Ereğli’ye, özellikle Gülüç’e solutuyor. Sürekli Gülüç’ten telefon alıyoruz, ‘Başkan öldük, geceleri çalışıyorlar’ gibi... Söyleyeyim, halkımızın havasını kirletmeyiz. Bölücek’teki cüruf tesisiyle birlikte orayı mühürledik.

ÇOK ÜST KADEMEDEN YARDIM ALIYOR

Ege Demir çok üst kademeden birinin yardımlarıyla bunu yapıyor. O ismi bize karşı da kullanıyor. Biz Erdemir’deki cüruftan kurtulalım derken, kalkmış, çok karlı bir iş diye İzmir’den gelmiş bu işi yapmaya çalışıyor. Ama bu arada enteresan bir şey oluyor. ÇED raporu çıkarmak için müracaat ediyor. Ereğli Belediyesi sınırları içerisinde olmasına rağmen ÇED raporu bana gelmiyor ama Gülüç Belediyesi’nden "Mahsuru yoktur" diye yazı alıyor. Ben anlayamıyorum, bizim yaptıklarımızı Belediye başkanları yok etmeye çalışıyor. Resmen Gülüç Belediye Başkanı Gökhan bey ‘Her ne kadar sınırlarımız içerisinde kalmıyorsa da Ege Demir’in cüruf kırmasında mahsur yoktur ‘ diye resmi yazı yazıyor ÇED raporunun içerisine...

PLAJ İÇİN BASKI YAPIYOR

Gülüç Belediyesi değişti, AK Parti'li olduktan sonra Ankara’dan Gülüç’e gelmiyor, devamlı orada siyasilere baskı yapıyor. Erdemir plajını bize verdirmiyor. Valilik ve Kaymakamlık vermeye hazır. Ama Erdemir Plajı için devamlı olarak siyasilere, bakana baskı yaptırıyor ve Ereğli’ye verdirmiyor.

Yaa Gülüç Belediye Başkanı kardeşim, ayıptır, günahtır, plajlar yetmiyor. Ocak ayına geldik, bu plajın sezona yetişmesi zor. Ereğli’den de ses çıkmıyor, basın Sinop’tan balık gelmiş onu yazıyor. Önümüz yaz, orada çok kötü işler oluyor. Kapalı yerler var, kızlar erkekler giriyor, alemler yapılıyor. İktidar milletvekilleri de Gökhan beyi koruyup plajı bize verdirmemeye çalışıyor.

Allah aşkına haritaya iyi bakınız. (Ereğli'nin idari sınırlarını gösteren harita, Meclis üyelerine ve basına dağıtıldı) Lacivertle gösterilen sınırlar belediyemizin idari sınırları. Kırmızı ile gösterilen yer Gülüç . Yanındaki Göktepe’ye bakın, Göktepe daha büyük Gülüç’ten. Kıyıcak’a bakın iki misli.

Gülüç Belediye Başkanı bu tavırlarıyla Ereğli’nin geleceğini karartıyor. CHP zamanında böyle değildi, AK Parti’ye geçince ‘güçlendim, iktidar partisindeyim’ dedi ve sürekli olarak baskı yapıyor. Eski Erdemir plajını bize verdirmiyor. Biz Erdemir plajının oradaki havuzun üstünü kapatıp çocuklarımız için yüzme alanı yapacağız, bakım yapacağız kantarın oraya kadar. Halkımız yararlanacak ama yaptırmıyorlar. Siyaseten elimi kolumu bağlıyorlar.

7 TRİLYON BORÇ NEREDEN ÇIKTI

Milletvekillerine gidiyor, kusura bakmasın ama yanlış yönlediriyor ‘Ereğli Belediyesi’ne 7 trilyon borcum var’ diyor. Geçen bize Zonguldak’tan bir yazı geldi, "Kıyıcak, Göktepe, Hamzafakıhlı, Topçalı, Dağlar mahallelerine Gülüç Belediyesi mi su veriyor" diye. Bu da nereden çıktı dedik. Milletvekillerine öyle söylüyor, "Param yok, buralara ben su veriyorum. 7 trilyon borcum var Ereğli Belediyesi’ne" diye. Evet bize 530 bin TL borcu var. Borç önemli değil, geciktirebiliriz, taksite bağlayabiliriz, kendisine baskı yapmıyoruz , ben OYAK değilim ki baskı yapayım bir Belediye Başkanı arkadaşıma.

"Erdemir plajını bana verirseniz, plajda ticaret yapıp, Gülüç’ün belini doğrultabilirim" diyor. Yani orada ticaret yapmayı düşünüyor. Etrafındaki grubu, kimlerin yapacağını da biliyorum, hazırlıklarını yaptılar.

Bir plaj yönetmek kolay mı zannediyorsunuz. 5-10 güvenlik, can kurtaran, sağlık ekibi gerekli. Duş aldığınız suların hepsi de bedava. Para almayacak. Gülüç’ün imkanları yeter mi bu işe belediye olarak.

BU KADAR PERVASIZ OLURSA ESKİ GÜNLERİNE DÖNER

Kendisi zaten yasal olarak alamaz ama bizim de almamıza engel oluyor. Şimdi arkadaşlar Gülüç Belediye Başkanı bu kadar pervasızca davranırsa belediyeyi eski günlerine getirir. Gülüç Belediyesi’nin Ereğli Belediyesi’ne bağlanması için İdari Mahkemeye başvurmuştuk Zonguldak’ta ve davayı kazanmıştık. Savunmayı da ben yapmıştım orada arkadaşlarımla birlikte. Bu mahkeme kararı şu anda neticeye varmış vaziyette. Yoksa suç duyurusunda bulunacağız, mahkeme kararı uygulanmazsa ne olacağını siz benden daha iyi biliyorsunuz."

MAHKEME KARARINI UYGULARIZ

Toplantıda daha sonra, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur mahkeme süreciyle ilgili bilgi verdi ve "2018 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği Belediyemizin haklı olduğuna karar verdi ve Danıştay 8’inci Dairesi ‘Gülüç’ün Ereğli’ye bağlanmasını’ ilgilendiren ilgili kararı gönderdi" dedi.

Okur'un açıklamalarından sonra Başkan Posbıyık, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Biz bunun üzerinde durmadık. Bizim dostumuz, bizim bölgemiz, dedik. Ama bir plajda ticaret yapmak için Ereğli halkının haklarını gasp ederse biz de o zaman karşı mücadeleye geçeriz.

 
Gösterim : 1720
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553625, Bugün: 3568 kez ziyaret edilmiştir.