Kayıt Tarihi: 27 Temmuz 2019 Cumartesi 19:33
EREĞLİLİ BEYZA YAZGAN’DAN MUHTEŞEM PİYANO RESİTALİ…
Kdz. Ereğlili piyanist Beyza Yazgan Cehennemağzı Mağarasında piyano resitali verdi. Dinleyicileri büyüleyen Yazgan, Ereğli’de çalmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. 9 yaşında piyanoya başlayan, büyük başarılara imza atan ve halen New York'ta müzik çalışmalarını sürdüren Ereğli’nin evladı piyanist Beyza Yazgan Cehennemağzı Mağarası'nda piyano resitali verdi.

Resitali Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Alaplı Kaymakamı Emirhan Arıkan, Karadeniz Bölge ve Garnizon Vekili Deniz Piyade Albay Özgür Kildirli, Ereğli Belediye Başkan Vekili Gökhan Günay, NATO görev gemileri komutanları, belediye başkan yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve aralarında Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık ve kızı Tuba Posbıyık’ın da bulunduğu çok sayıda sanatsever izledi.

Yaklaşık 1 saat süren resitalde Yazgan, Debussy’in Batık Kadedral, Ravel’in Scrabo, Ahmet Adnan Saygun’un opus 15 sonatı ile Chopin ve Kapustin’den eserleri seslendirdi. Piyanist Yazgan’ın performansı, Cehennemağzı Mağarası’nı dolduran çok sayıda sanatsever tarafından alkışlarla karşılandı.

GÜNAY ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Konserin ardından Ereğli Belediye Başkan Vekili Gökhan Günay, piyanist Beyza Yazgan’a çiçek takdim etti. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın CHP Yerel Yönetimler Toplantısı dolayısıyla ilçe dışında olduğunu ifade eden Günay, Yazgan’a verdiği konserden ötürü teşekkür etti.

YAZGAN: “TARİF EDİLEMEZ BİR DUYGU”

Genç piyanist, konser sonrası çok heyecanlandığını belirterek ,“İnanılmaz güzel bir ortam, çok heyecanlandım, atmosfere kaptırdım kendimi. Konserin sonunda insanlara baktığımda yaşadığım duyguyu anlatamam. Başta aklımda hiçbir fikir yoktu nasıl olacağı ile ilgili. Sadece mağarada çalacağımı biliyorum. Çok iyi bir organizasyon oldu. Çok keyif aldım” dedi.

Kendisinin Ereğli’de büyümediğini ancak her yıl buraya anneanne ve babaannesini ziyarete geldiğini belirten Yazgan, “Benim için Ereğli çok özel bir yer. Bütün ailem burada yaşıyordu. Bu mağaraya da geldim. O zaman şu an gözümün önünde. Bundan on sene öncesine, geçmişe dönmüş gibiyim. Şu an burada konser verdim, gerçekten tarif edilemez bir duygu. Çok çok mutlu oldum burada çaldığım için. Herkes umarım aynı şekilde keyif almıştır” diye konuştu.

Beyza Yazgan'ın ödülleri:

9 yaşında piyano çalmaya başladı. Doktora çalışmalarına Varşova Chopin Müzik Akademisi'nde Prof. Alicia Paleta-Bugay ile başladı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Konservatuvarı'nda Prof. Hülya Tarcan'ın sınıfından mezun oldu. 2018 yılında Koç Holding'in tam burs desteğiyle Mannes Müzik Okulu'nda (New York) çalışmalarını sürdürerek, Prof.Yuri Kim'in stüdyosundan “Professional Studies” diploması aldı.

Uluslararası 2002 Edirne Genç Müzisyenler Yarışması'nda birincilik ödülünü, Koç Holding'in ev sahipliği yaptığı 2013 Eğitim Başarı Ödülü'nü, 2018 Josef Fidelman Çağdaş Müzik Performansı Ödülü'nü; 2019'da 8. Metropolitan Uluslararası Piyano Yarışması’da birinciliği (New York), Italy International Academy of Music (Castelnuovo di Garfagnana) yarışmasında birinciliği ve en iyi oda müziği ödülünü kazandı.

Halen New York’ta yaşayan Beyza Yazgan, Profesör Yuri Kin’in asistanı olarak çalışmayı sürdürüyor.

 
Gösterim : 8774
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553693, Bugün: 3636 kez ziyaret edilmiştir.