Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2018 Cumartesi 14:45
Törenle Andık….
Zonguldak'ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, çok sayıda siyasi parti üyesi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı ve Belediye Başkanı Akdemir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Saat 09.05'te tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak'ta da hayat durdu. Sirenler eşliğinde gerçekleştirilen saygı duruşu sırasında gencinden yaşlısına tüm vatandaşlar ellerindeki işleri bırakarak saygı duruşunda bulundu. Birçok esnaf kapısının önünde saygı duruşunda bulunurken, otomobillerden inen sürücüler de saygı duruşunda bulundu.

EREĞLİ'DE DE ANILDI...

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal'i Anma Günü' nedeni ile tüm ülkede olduğu gibi Kdz. Ereğli'de de tören düzenlendi.

Törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak eski Milletvekili Ercan Candan, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, okul ve daire yöneticileri, öğrenciler ile Askeri ve Sivil Erkan katıldı.

Yerel Yönetimler seçimlerinde Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusundan bulunan bazı siyasiler de törene katıldı. Törende çelenk koyma etkinliği sırasında Ereğli Belediyesi'nin çelengi geç gelince bir süre gecikme yaşandı.

BELEDİYE SEBEP OLDU!

Belediyenin çelengi konulurken, saat 09.05 e geldiği için Erdemirin sirenleri çalmaya başladı. Çelenk koyma devam etti. Ve bu nedenle, anıt önündeki törende 09.05’i 15 saniye geçtiğinde sirenler ancak çalabildi.

Katılımın yoğun olduğu programda ; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm saati olan saatler 9'u beş geçtiğinde Erdemir, gemiler ve şehir anons sisteminden gelen siren sesi ile birlikte 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu, istiklal Marşı okundu.

Programda meşale yakıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde; Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı anma programı ise Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa; Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Soner Yavuz, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum ve daire amirleri, gaziler, şehit ailesi yakınları, öğretmenle ve öğrenciler katıldı.

YAĞMUR, “TÜM DÜNYAYA ÖRNEK İNSAN” İki dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda Okul Müdürü Uğur Yağmur, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Yağmur, Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanseverliği ve milletperverliği ile tüm dünyaya örnek bir insan olduğunu söyledi ve “O, ülkenin zor koşullar içinde olduğu bir dönemde yetişmiş, kurtuluş çarelerini kesin bir biçimde ortaya koymuş, sonunda kurtuluşu gerçekleştirmiş bir vatan evladıdır. O, Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını istemiş, bu uğurda çaba harcamış bir devlet adamıdır. Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Sakarya’da, Dumlupınar’da, İnönü’de göğsünü düşman mermisine siper etmiş, Yunan’ı Ege’de denize dökmüş ünlü bir asker, bir komutandır.

O Anadolu insanının birliğini ve bütünlüğünü sağlamış bir önderdir. O, artık bir matem, bir acı, bir kayboluş değildir. Onun izinden gitmek ve ilkelerini hayata geçirmek en büyük amacımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle 80 yıl önce ebediyete uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ruhları şad olsun.”dedi Ardından okul öğretmenlerinden Berin Aydan, ‘Anılar ile Mustafa Kemal’ adlı bir sunum gerçekleştirdi. Okul öğrencilerinin tüm duygularını katarak sahneledikleri ‘Selanik’ten Cumhuriyete’ oratoryosu ise salondaki herkes tarafından büyük alkış aldı. Program ilçedeki okullarda 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

 
Gösterim : 7651
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552430, Bugün: 2373 kez ziyaret edilmiştir.