Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2018 Çarşamba 16:51
“TSO Başkanı KELEŞ; “İş Yapmaya Geldik Kavgaya Değil....”
Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, basın toplantısı düzenledi.

TSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen aylık değerlendirme toplantısında, Başkan Keleş yapılan çalışmalar hakkında basına bilgi verdi. Keleş değerlendirme toplantısına başlamadan önce, son dönemlerde döviz kurlarında yaşanan artış nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bakan Berat Albayrak'ın öncülüünde başlatılan Eflasyonla Mücadele Programına destek verdiklerini söyledi. Keleş basın toplantısında şu konulara değindi;

" Enflasyonla Mücadele Programını destekliyoruz "

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift haneler çıkmıştır. Tüm bu sıkıntılar; aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz.

“ Dayanışma içerisindeyiz “

Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Türk özel sektörü, devlet devletimizle birlikte topyekün bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır. Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir. 81 il ve 160 ilçede Odalarımız ve Borsalarımız enflasyonla mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz.

“Bizim gönlümüzdeki tercih, Ereğli’nin hak ve menfaatleri”

Herkesin gönlünde bir siyasi parti tercihi vardır. Bizim gönlümüzdeki tercih, Ereğli’nin hak ve menfaatleri. Bunun dışında hiçbir şey açıkçası bana ve arkadaşlarıma inandırıcı gelmiyor. Biz bu şehrin daha ileriye gitmesi noktasında olaylara yaklaşıyoruz. İnşallah bu konuda da umduğumuz gibi sonuç alacağız.

“ Üyelerimize En İyi Hizmeti Vermek Zorundayız”

Odamızın dijital alt yapısını değiştirmeye çalışıyoruz, bu yüzden karşımıza ciddi bir maliyet çıkıyor. Önümüzdeki yıl belki bütçemizin bir kısmını burada harcayacağız. Burada promosyon malzemeleri dağıtmayacağız ama Odanın kendi öz malına yatırım yapacağız. Bununla ilgili dış cephe ile ilgili çalışmalarımız olacak; çünkü üyelerimize en iyi hizmeti vermek zorundayız.

“ Kampus Konusunu Start Verilme Noktasına Getireceğiz “

Geçen hafta Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü sayın Mustafa Çapalı ile Ereğli Eğitim Kampus meselesini konuştuk. Önümüzdeki hafta Ereğli’de sayın rektörümüzün de katılacağı bir toplantı tertip edilecek. Bu toplantıda konuyu enine boyuna masaya yatırıp, start verilme noktasına getireceğiz.

“ Biz iş yapmaya geldik, kavga etmeye gelmedik “

Maalesef şehrin sorunları burada konuşulamıyor, biz kutuplaşma istemiyoruz fakat bazı arkadaşlarımız hazımsızlıklarından ötürü kutuplaşma noktasında hala ısrarcılar. Biz geldiğimizden beri tüm faaliyetleri hiçbir ayrım yapmadan tüm meclis arkadaşlarımıza gönderiyoruz ama burada şehrin menfaatine alınacak olan kararlarda arkadaşlarımızın da yapıcı olması gerekiyor. Burası bugüne kadar hep bölünmüş parçalanmış, iki ayrı kutup olmuş. İlhan beyler geçen dönem muhalefet tarafındaydı ama bu şeyin içerisinde muhalefet etmediler ama arkadaşlarımız hala muhalefet etme derdindeler. Muhalefet varsa şehrin sorunlarına, gel beraber muhalefet edelim. Biz iş yapmaya geldik, kavga etmeye gelmedik ki. Kimse ile kavga etmek gibi bir derdimiz yok zaten. Bunlar şunu istiyor; oda başkanı odada olmadığı zaman makam kapalı kalsın istiyorlar. Olur mu böyle şey?

Keleş’ten Erdemir’e eleştiri

Oraya, buraya iki tane top, iki tane krampon vererek değil, kendi bünyesinde çalıştırdığı 6 bin kişi vardır, 12,13 bin civarı bu çalışanların çocukları vardır. Bu çocukların spor yapması için gerekli spor olanaklarını Erdemir’den sağlamasını rica ediyoruz. Gönlümüzden geçen eskiden olduğu gibi Erdemir Basketbol Takım’ının BEKO Basketbol Lig’inde yer almasıdır. Çünkü bu vizyondur, bu şehrin ihtiyacıdır."

 
Gösterim : 1891
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21547587, Bugün: 1692 kez ziyaret edilmiştir.